11 september 2008

Het nieuwe schrijvenGewoon met je vinger of een stylus over een touchscreen bewegen om woorden te vormen op alle soorten devices van Iphone en tablet pc tot smartphone.
Moeten we nog leren 10 vinger blindtypen?
Kijk voor meer informatie op: Swype

3 opmerkingen:

 1. Tja, toch niet zo heel erg onder de indruk. Enige verschil is dus dat ik lijntjes mag maken in plaats van dat ik individuele toetsen moet aanraken. De woordherkenning heeft mijn bijna drie jaar oude Qtek ook. Werkt prima...in het Engels. En natuurlijk alleen als je dingen aan het typen bent die ook in de woordenlijst voor komen. Dus niet voor namen, technische begrippen etc.

  Ik hou die andere vingers dus nog maar even in de buurt bij het typen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf krijg ik ook associaties met "krassen, krassen, krassen!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Pierre, ik denk dat als je hier mee leert werken je wel sneller zult typen dan met je stylus op je Qtec,

  Ik denk dat dit te vergelijken is met de T9 functionaliteit op veel telefoons. Veel mensen hebben hier moeite mee, maar kunnen als ze hier eenmaal aan gewend zijn veel sneller mee typen dan zonder.

  Misschien dat dit voor jou en voor mij niet zo heel erg veel uitmaakt. Wij typen niet zo heel erg veel, maar ik kan me voorstellen dat dit voor mensen die meer moeten typen. B.v. secetaresses oid wel handig kan zijn.

  Ik heb ook het vermoeden dat deze manier van typen of schrijven op een touschscreen veel handiger is dan met een stylus. En kan me voorstellen dat deze manier van invoeren dan over een aantal jaar (als touchscreens meer ingezet worden) wel erg succesvol kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen