15 oktober 2008

Foto inzoomen met Google Maps API

Een rare titel voor een bericht maar ik kon zo snel niets anders verzinnen dat de lading beter dekt.
Wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om op een foto of andere afbeelding in te zoomen kun je nu gebruikmaken van een gratis programma dat beschikbaar is gesteld door de UCL Centre for Advanced Spatial Analysis met de naam: Google Maps Image Cutter.

Het werkt heel simpel: Plaats de foto die je wilt gebruiken in een aparte directory. Start het programma (via het .bat bestand) en open de foto. Kies voor create en het programma gaat aan het werk. Het verdeelt de foto in meer dan 300(!) kleine bestandjes en plaatst die in een aparte directory. Daarnaast maakt het programma een html bestand waarmee je het resultaat lokaal kunt bekijken. Binnen een paar seconden is het programma daarmee klaar!

Als je het resultaat op internet wilt publiceren plaats je alles op een webserver. Je hebt dan wel een Google API key nodig, maar die kun je hier gratis aanvragen. De code die je krijgt plaats je in het html bestand op de plek waar staat: PUTAPIKEYHERE. Dat is alles!

Een voorbeeld zie je hieronder. Dit is een foto die m'n vrouw met telelens gemaakt heeft van man- en zoonlief vanaf de camping van de Via Ferrata in Evolène waar wij onszelf even uitlieten:-)

Klik hier om het resultaat beeldvullend te bekijken. Wat je niet ziet is dat we wel degelijk gezekerd zijn hoor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten