08 oktober 2008

Keynote EduExchange bekend

De EduExchange is een jaarlijkse ontmoetingplaats voor professionals (beïnvloeders en beslissers) uit het onderwijs en direct aangrenzende sectoren. Dit jaar organiseren Kennisnet, SURFfoundation, EduStandaard en NEN alweer de vijfde editie van dit congres, met opnieuw een inhoudelijk sterk programma over standaarden in het onderwijs. Deze lustrumeditie staat in het teken van 'Open'. Daarmee wordt gedoeld op open standaarden en methodieken, open verbindingen in het onderwijs en tussen deelnemers aan het congres.

Mag jij wel van je leidinggevende, noteer dan: EduExchange 2008 - 17 december - NBC Nieuwegein

Je kunt kiezen uit zes programmalijnen: organiseren van het leren, arrangeren van het leren, vastleggen van het leren, begeleiden van het leren, identity management en auteursrecht.
Vanaf 1 november zal op http://www.eduexchange.nl/ het volledige programma te bekijken zijn, maar de keynote spreker is al bekend: Ahrash N. Bissell, executive director Creative Commons Learn.

"ccLearn is a division of Creative Commons which is dedicated to realizing the full potential of the Internet to support open learning and open educational resources (OER). Our mission is to minimize barriers to sharing and reuse of educational materials — legal barriers, technical barriers, and social barriers." (bron)

Er zijn Nederlanders die hem al eerder gezien hebben op de OpenCourseWare conferentie, maar dat was in Utah, USA, zie verslag. Nu dus in Nederland!

Verder is de organisatie druk bezig om ook een bloggers spot in te richten tijdens de conferentie. Ze weten dat ook ik vorig jaar naarstig op zoek was naar een verbinding en ik kreeg een seintje dat daar nu wat aan gaat gebeuren! Een mooie erkenning van het fenomeen bloggen én het betekent dat we straks dus lekker kunnen bloggen, twitteren, streamen enz.

Aanmelden kan via de website en je komt gelijk op de online deelnemerslijst terecht! De eerste edublog-ster staat er al:-)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  de OpenCourseWare conferentie was niet in Nederland, maar in Logan, Utah.

  mvg,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai, hoe slordig van mij! Een schoolvoorbeeld van te snel googlen en niet goed kijken. Bedankt voor je reactie Willem, ik heb het gelijk aangepast!

  BeantwoordenVerwijderen