02 november 2008

Alweer 2 jaar twitteren

Afgelopen week kwam ik er via myfirsttweet.com achter dat het alweer 2 jaar geleden is dat ik met twitteren ben begonnen!

Klopt precies, want ik liep ertegenaan op een conferentie waar ik toen was en nam het mee naar Nederland om het thuis uit te proberen.
Mijn eerste bericht luidde dan ook: "having a jet lag".

Op 1 november 2006 plaatste ik m'n eerste bericht over Twitter. Ik had hem toen als gadget ingesloten op de sidebar om berichten op mijn weblog te kunnen plaatsen, ook als Blogger het niet deed, wat toen nog wel eens voorkwam.
Sindsdien heb ik Twitter meer en minder gebruikt. Vorige week bijvoorbeeld veel, want er bleken meer twitteraars in Orlando te zijn en dan is het heel makkelijk om snel nieuws uit te wisselen. Pierre Gorissen vulde zijn weblog zelfs via Twitter, maar dat vond niet iedereen even prettig. Je bent geneigd om snel en veel berichten te typen en er zijn mensen die dat als spam beschouwen...

Inmiddels ben ik ruim 2700 berichten verder, volg ik 477 anderen en zijn er 911 mensen die mij volgen. (zal ik de 1000 halen?)
Ik vind het na 2 jaar nog altijd een prachtige aanvulling op "het gewone bloggen", maar weet nog steeds niet goed hoe je Twitter in het onderwijs zinvol zou kunnen gebruiken al is daar genoeg over geschreven. Voor conferenties en bijvoorbeeld als backchannel is het heel goed in te zetten.
Soms verneem je nieuws sneller via Twitter dan via de "normale" kanalen. En verder is het vaak gewoon leuk als je even geen zin hebt in wat anders.

Wil je mij volgen via Twitter, dan kan dat. Je zult een minder serieuze kant van me ontdekken:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten