13 november 2008

Edublogdiner 2008

Sorry mensen, maar ik loop ontzettend achter met heel veel dingen waarover ik zou kunnen en willen schrijven. De afgelopen dagen teveel dingen gezien en indrukken opgedaan, en aan één daarvan wil ik hoe dan ook aandacht besteden:
Het EdublogDiner van afgelopen maandag!
Zoveel sfeer, zoveel gezelligheid en zoveel mooie verhalen! Fascinerend om te zien hoe mensen die elkaar in veel gevallen nog niet kenden aan de praat raakten en het reuze gezellig hadden. Het werd een echt feestje in Utrecht.
Hier en daar zijn al foto's en filmpjes geplaatst en verslagen geschreven. Ik heb daar weinig aan toe te voegen.
Op de avond zelf heb ik even het woord genomen. Ik kon die unieke gelegenheid niet laten lopen. Jeroen Bottema nam het op met z'n Flip en stuurde het me toe. Wil je weten wat er gezegd is, klik dan hier. Het is geen reclame voor Kennisnet of Microsoft, al heb ik beiden meerdere malen genoemd.
Wat ik met m'n verhaaltje duidelijk heb willen maken is dat we als Edubloggers erkend en gewaardeerd worden, meer dan we ons misschien realiseren, en dat we dat gerust mogen uitnutten. We geven veel nieuws en informatie door aan onze lezers, maar fungeren aan de andere kant ook als spreekbuis dankzij de reacties die geplaatst worden. En zo worden we dus niet alleen gevolgd door de "eindgebruiker" waar we ons op denken te richten, maar ook door partijen die hun eigen belangen hebben in en bij het onderwijs. Daarbij is het dus juist belangrijk dat we blijven doen waar we goed in zijn en authentiek zijn. En dan vind ik het geen schande als er een partij is die ons toetje wil betalen!
Ik zie het als een duidelijke blijk van waardering voor wat we als bloggers doen...
Nu bleven we aan het eind van de avond zitten met een behoorlijk kasverschil dat door twee "stand-up" sponsoren voor hun rekening werd genomen: Ger en Paul, die ik daarom nogmaals hartelijk wil bedanken!
Sponsoren EdublogDiner 2008
Daarnaast natuurlijk ook een bedankje voor Karin Winters en Jeroen van Beijnen die het edublogdiner van dit jaar georganiseerd hebben.
Verder dus mooie verslagen op onder andere Leervlak.nl, bij Smetty, Jef, Karin, Kobus van der Slossen en op DidactICT.
Dus, wat mij betreft volgend jaar weer en met nog meer edubloggers. Ben benieuwd wie zich tegen die tijd aanmeldt voor de organisatie en welke verrassingen ons dan te wachten staan...

2 opmerkingen:

  1. Het was een erg leuke avond geworden. Ik kijk nu al uit naar de NOT dagen. Daar zal ik waarschijnlijk een groot deel van jullie treffen.
    Is er ook al een soort EduBlog@NOT punt ergens op internet waar we ons mentaal kunnen voorbereiden?? Of een ander soort Edublog-site??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Kobus,
    Zoals je in een nieuwer bericht op dit weblog kunt lezen komt er zelfs een Edublogpunt op de NOT!

    BeantwoordenVerwijderen