04 november 2008

het grootste evenement voor het MBO

"Na de succesvolle eerste editie van CompetentCity geven wij het grootste evenement voor het (middelbaar) beroepsonderwijs graag een vervolg. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Bouwstenen voor elkaar', omdat CompetentCity bouwstenen levert voor de invoering van competentiegericht onderwijs. Het evenement is vooral gericht op de samenwerking tussen het onderwijs, de kenniscentra en het regionale bedrijfsleven." (bron)

Zo, hiermee heb ik gelijk genoeg reclame gemaakt voor Competentcity!

Ik vraag me namelijk af of dit inderdaad het grootste evenement is voor het MBO, maar als je een te kleine locatie kiest lijkt het natuurlijk snel alsof er heel veel mensen zijn. Zeker als je dan ook nog nadrukkelijk gebruikmaakt van een felle kleur rood en daar alles mee optuigt.

Natuurlijk kwam Marja van Bijsterveldt weer eens niet opdagen voor de officiële opening. Als zij vroeger ook zoveel verstek heeft laten gaan kun je je afvragen hoe ze ooit aan haar competenties is gekomen!

Zoals gezegd teveel mensen in een te krappe ruimte. Jammer, want voor de rest lijkt alles organisatorisch prima geregeld. Jammer is ook dat de activiteiten verdeeld zijn over verschillende gebouwen. Voor een beursbezoek moet je dus eerst naar buiten. Dat zou ik als standhouder minder leuk vinden.

Wel heerlijk om zoveel leerkrachten te zien die zich met hart en ziel inzetten voor het competentiegerichte leren. Uit de vragen die gesteld worden aan het eind van de verschillende sessies spreekt echte betrokkenheid. Maar ook opvallend toch dat ik van de 68 mensen die vorige week in Orlando waren ik er nu weer 10 ontmoette!

Een leuke ontmoeting bij de koffie aan een tafeltje. Een vrouw (met een heerlijke krullebol) tegenover ons zit driftig te schrijven. Ze blijkt ons gesprek te volgen en vast te leggen. "Ik schrijf" zegt ze. Als ik haar vraag waarvoor ze schrijft (ik denk aan een vakblad) zegt ze "nee, ik schrijf voor mezelf. Ik houd een blog bij". Ze duikt in haar tas en diept een visitekaartje op dat ze me overhandigt: JUFFIE'S WEBLOG staat er op. "Het bloggen heeft me al zoveel gebracht. Ik ben zelfs naar Kenia geweest dankzij de foto's die ik op mijn blog liet zien!" Dus geef ik haar mijn kaartje en vertel haar snel dat er nog meer edubloggers zijn.
Dus krullebol, zie ik je volgende week weer?

Verder een paar goede workshops en bezoek aan de beursvloer waar ik me wat meer kan laten vertellen over Educator. Tot m'n verrassing krijg ik een presentatie voorgeschoteld met een mij heel bekend logo daarin. Tja, het klopt dat wij een pilot draaien, maar om daar nu al mee de boer op te gaan?
Natuurlijk geen internettoegang dus beperk ik m'n berichtgeving maar tot hier. Ik stel voor dat we als bloggers (zie verslag Karin) vanaf nu alleen nog maar verslag doen als we internet tot onze beschikking hebben. Ik lijk wel gek om 23.50 's avonds. Organisatoren, als je wilt dat er geblogd wordt, zorg dan voor een verbinding!
Maar goed, tenslotte toch een sfeerimpressie gemaakt met m'n nieuwste gadget: de Flip mino (waarover later meer)

2 opmerkingen:

  1. In het 'beurs'-gedeelte waren wel twee wi-fi netwerken beschikbaar: volgens mij was er één vanuit de organisatie die besloten was, en er stond er één open (van de buren?) waarmee wij de hele dag internettoegang hebben gehad. Geen idee hoe ver dat signaal kwam, maar dat accesspoint was prima.

    Verder vond ik het ook een geslaagd evenement. Vorig jaar was het drukker (ik hoorde dat er nu 1.500 mensen waren, tegen bijna 2.000 vorig jaar), wat er voor zorgde dat het naar mijn mening over het algemeen juist wat minder druk was. Al waren sommige presentaties in de Academy wel erg druk. Maar hoeveel mensen op een presentatie af komen is blijkbaar toch vaak moeilijk inschatten.

    Leuke video!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zag net dat je de Krullebol (Gitta) maandag weer ziet :-) en ben jaloers op je nieuwe speeltje, wil ik ook weer...sinterklaas kapoentje?

    BeantwoordenVerwijderen