07 november 2008

This call is being recorded

Vandaag mocht ik weer eens mijn verhaal presenteren over "leren telefoneren met Skype". De titel slaat op de boodschap die je te horen krijgt wanneer je met behulp van Pamela het Skypegesprek opneemt als MP3 bestand. Het mooie is dat Skype en Pamela allebei draaien vanaf een usb stick en dus gebruikt kunnen worden zonder dat er iets geïnstalleerd hoeft te worden. De MP3 bestanden worden ook opgeslagen op die stick, maar je kunt ze natuurlijk ook uploaden naar bijvoorbeeld een account bij drop.io.
Mijn publiek vandaag waren taaldocenten en andere belangstellenden op de landelijke studiedag van Levende Talen. Een perfect georganiseerde studiedag op een prettige locatie in Zwolle, met draadloos internet voor de workshopleiders.
Helaas werd ik deze keer niet gesponsord en kon dus niet onbeperkt usb sticks uitdelen. Daarom staat op mijn drop.io een zip bestand dat je kunt downloaden: belstick.zip (26 MB).
Dit zip bestand moet je uitpakken naar de root van een usb stick en dan kun je zo beginnen. Wanneer je de usb stick aansluit zal er een menu starten van waaruit je Pamela en Skype kunt aanroepen. Het menu is helemaal naar wens aan te passen (rechtermuisknop en uitvogelen), en je kunt natuurlijk nog meer programma's erop zetten. Op de usb stick staan bewust niet de laatste versies van Skype en Pamela. Jongere versies werken namelijk niet zo maar vanaf usb, maar willen perse vanaf de C: schijf werken. Wil je deze programma's gewoon op je eigen pc draaien, dan kun je uiteraard een update downloaden.
Mocht je er aan de hand van deze beschrijving nog niet uitkomen, laat dan even een reactie achter onder dit bericht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten