12 januari 2009

Laadtijd weblogs

Uptrends maakt vandaag bekend dat het verschil tussen de totale laadtijd van de meest populaire marketing blog websites zeer groot is. De totale tijd is de tijd die het duurt voordat een website in beeld komt bij een bezoeker, inclusief plaatjes. Uptrends heeft de performance onderzocht van de websites van de 50 meest populaire marketing blogs volgens de website Marketingfacts, de Marcom Top 100. Het resultaat is dat er grote verschillen zijn tussen de snelheid en grootte van bestanden van de websites.

De websites van journaliste Marie-José Klaver en van Twinkle worden het snelst geladen. Deze websites komen binnen 0,4 seconden in beeld. (bron)

Nu staat mijn weblog ook in deze lijst en ik blijk te eindigen op een keurige 28e plaats met een laadtijd van 2,1 seconden. Valt me niet tegen als ik zie wat voor plug-ins ik heb draaien en het feit dat ik hier eigenlijk nooit veel aandacht aan besteed. Complimenten dus ook voor Vevida waar ik mijn site host.

Wowter is een stuk sneller met een laadtijd van maar 1 seconde.
ZBdigitaal zie je op 36 in deze lijst, maar in de Marcom Top 100 staat Edwin Mijnsbergen deze maand maar liefst op de vijfde plaats! Een geweldige score Edwin!

1 opmerking: