15 januari 2009

Met de Poken op het journaal

Gisteren was er een Poken meetup in Utrecht en omdat ik toch naar Den Haag moest besloot ik even langs te gaan om er zelf een aan te schaffen. Er bleek zelfs een cameraploeg van de NOS aanwezig en op een gegeven moment kreeg ook ik een microfoon onder m'n neus.
Gisterenavond laat kwam er al een sms'je: Je bent op tv!
Vanmorgen werd ik door diverse mensen aangesproken en ook via Twitter kwamen berichten binnen dat mensen me gezien hadden. Ik wist nog steeds van niks maar vanavond stuurde Jojanneke die er ook bij was gisteren me een link naar het journaalfragment.
Gelukkig hebben ze niet alles laten horen wat ik gezegd heb:-)
Maar in een opwelling noemde ik wel m'n url en die werd zelfs getoond op tv, toch leuk als trendmatcher!
Wat de Poken is en of het wat gaat worden zal nog moeten blijken. Daar kom ik later vast nog wel op terug.
Vandaag heb ik hem natuurlijk geactiveerd  en kreeg gelijk alle mensen te zien met wie ik "gepoked" heb! Het lijkt wel op een pyramidespel want naarmate je meer pookt verdien je meer punten waarmee je weer goedkoper Pokens kunt aanschaffen om te verkopen en/of uit te delen.
Wat je gisteren al zag is dat mensen eerst hun Pokens tegen elkaar aanhielden en daarna pas elkaar een hand gaven en zich voorstelden... wat een wereld! En ik doe daar nu nog aan mee ook.

Pas wanneer je thuiskomt en de poken weer aansluit op je computer zie je dus pas met wie je kennis gemaakt hebt dankzij het profiel dat getoond wordt.
Daarbij bepaal je zelf wat er allemaal getoond wordt.
Tja, de meeste mensen met wie ik tot nu toe gepoked heb kende ik al via Twitter of anderszins dus tot nu toe voegt het weinig toe, maar leuk is het wel!
Aan de andere kant: vrijwel ieder mobieltje heeft infrarood en/of bluetooth en daarmee kun je ook gegevens uitwisselen. Hoe vaak zie je dat doen of doe je dat zelf? Kortom: Ik moet het nog zien, maar dat dacht ik ruim twee jaar geleden van Twitter ook.

Overigens heeft Karin met haar Flip een prachtige impressie gemaakt van de meetup die je zeker even moet bekijken!

4 opmerkingen:

 1. Geinig hoor al laat ik de hype nog even aan me voorbij gaan. Maar Willem, zag er goed uit. Merk je al iets aan je bezoekersaantallen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem,

  Ik zag je inderdaad gisteravond op internet. Heeft je blog meer traffic gekregen dankzij een vermelding op het journaal?
  Ik wilde de 'hype' ook even aan mij voorbij laten gaan. Maar kon me toch niet inhouden. Ik hoop tijdens de TeachMeet met jou te kunnen poken. Maar de zoen blijft achterwege.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op het journaal hoorde ik je zeggen: "Ik heb behoefte aan een display waarop je kunt zien wat je net gedaan hebt en met wie?".

  Mag ik als ik een volgende keer als ik je tegenkom nog gewoon in je ogen kijken en met je praten? Ik weet zeker dat ik liever naar jouw hoofd kijk dan naar zo'n kinderlijk bevroren uitdrukking van een plastic bee, fire-ding, of panda. (Welke had jij trouwens gekozen?).

  Als ik dit allemaal zie en hoor, weet ik bijna zeker dat ik pokenloos zal blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De poken is een handig ding, met erg veel potentie.

  Of het een succes wordt is niet te zeggen, maar de discussie doet me soms denken aan 10 jaar geleden toen veel fanatiek beweerden dat een mobiele telefoon grote nonsens was.

  Ik ben er mee aan het spelen, met veel plezier en vooral rendement.

  BeantwoordenVerwijderen