19 januari 2009

Webboekje 2009 van Vives

We zijn weer een jaar verder en ook nu weer heeft Vives (heel slim vlak voor de NOT)  een boekje uitgegeven met de "750 beste onderwijslinks en recensies".

Vorig jaar heette het nog "De 700 beste onderwijslinks" en toen had ik er toch wat commentaar op.
Wat me toen opviel was dat ik niet één weblog tegenkwam.
Toen vroeg ik me af: "Hoe moeilijk is het om een rubriek weblogs in het onderwijs toe te voegen? Opereren wij als edubloggers dan echt zó in de marge, zijn we zó onzichtbaar, voegen weblogs als deze nu echt zó weinig toe of zijn reguliere websites (vaak zonder fatsoenlijke RSS feeds) inderdaad nog gewoon mainstream?"

Ik stuurde er zelfs een mailtje over naar de redactie en kreeg al snel een antwoord:
Bedankt voor de tip. We gaan zeker proberen volgend jaar de rubriek onderwijsweblogs toe te voegen!

Heel leuk is het om een jaar later ook de andere reacties terug te lezen van KrisKras, Kaj, Fons: "We zijn een beetje de roepende in de woestijn", Jeroen, Daniëlle, Edwin, Moniek, André, John en Smetty!

Maar we zijn dus weer een jaar verder en je ziet dat Vives de belofte is nagekomen. Op pagina 75 vind je onder de rubriek weblogs er nu 11 terug, waaronder die van André en John. Reageren helpt dus wel! Ook zijn er 2 weblogs gerecenseerd, waaronder die van mij...

Moraal van dit verhaal:
We willen graag verandering en kijken daarbij vaak (te ver) vooruit. Kijk ook eens achterom, bijvoorbeeld door reacties van een jaar geleden nog eens te lezen en dan zie je wat er toch veranderd is!
Overigens staan er op de website van Vives nu al 17 onderwijsblogs en kun je daar zelf nog meer aan toevoegen!

2 opmerkingen:

  1. Heel goed uitgangspunt Willem. Ik denk dat ik zelf de hoofdgebruiker ben van de link "Vandaag één jaar geleden..." bovenaan de voorpagina van mijn weblog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aangenaam verrast dat ik erbij sta. Erg leuk. Grappig is dat ik naar aanleidng van het wikiplan van Plasterk nagenoeg de zelfde bewoordingen heb gebruikt.
    Ben heel nieuwsgierig of het ons nog wat nieuwe lezerds gaat opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen