22 januari 2009

We gaan even mobiel

Nee, ik word hier niet voor betaald en nee, ik heb geen aandelen bij het Koning Willem I College!
En toch zo maar 2 berichten achter elkaar over deze onderwijsinstelling omdat ik gewoon diep onder de indruk ben van wat ze doen met ICT!
Nu lees ik weer dat ze speciaal voor de open dagen een speciale editie van de kw1c.nl website hebben gemaakt die geschikt is voor mobieltjes.

"Op deze website kunnen bezoekers informatie vinden over de afdelingen en opleidingen die het Koning Willem I College aanbiedt. Tevens is de plattegrond van de gebouwen te vinden om zo makkelijk de weg te kunnen vinden op de campus.
Een mooi experiment. Te meer omdat het Koning Willem I College op de hele campus een open WLAN heeft draaien. Zo kan iedereen met een mobiel device met WLAN gratis bij de benodigde informatie van de open dag." (bron)

Ik zal open kaart spelen: ik ben ronduit jaloers op zo'n school die het lef, de middelen, de kennis én de daadkracht in huis heeft om dit soort dingen te realiseren! Geen wollig gepraat over een verre toekomst waar het allemaal beter zal zijn, maar gewoon heel concrete dingen waar de leerling van straks nu al wat aan heeft....

2 opmerkingen:

  1. Kijk... daar word ik ook blij van. Is het voor alle mobieltjes of enkel iPhone/iPod, gezien de afbeelding. Heeft je mobiel perse WLAN nodig of kan ik het ook bereiken via G3. Mooi initiatief, maar zie het graag universeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het werkt in elk geval ook in de browser van een Nokia N95. We hadden zo snel geen andere mobiel in de buurt om te testen. Dus graag feedback ;-)

    Misschien wel goed om de maker ( Peer Brouwers ) te noemen en te complimenteren. Hij heeft dit in zeer korte termijn gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen