22 januari 2009

Een Poken kado!

Een innovatieve school heeft innovatieve gadgets. Daarom schenkt het Koning Willem I College aan elke vijfde persoon die zich voor een opleiding aanmeldt (te beginnen op de Open Dagen) de meest innovatieve gadget die we op dit moment in ons land kennen: een Poken! Het is iets heel nieuws en baanbrekends; het NOS-journaal en het RTL4 programma EditieNL spraken deze week al van ‘een revolutionaire ontwikkeling’.

Iedereen loopt er mee weg!
Het is pas januari en nu al zijn er mensen die geloven dat ‘poken’ HET woord van 2009 gaat worden. Eigenlijk bedacht voor kinderen, maar wat blijkt ..... middelbare scholieren, studenten en zakenmensen lopen er mee weg! Dus, wil je erbij horen? Kom dan naar de Open Dagen van het Koning Willem I College en maak kennis met de Poken. En misschien bemachtig je er ook wel een!

In een oogwenk
Wat is het precies? Een Poken is een klein apparaatje, waarmee je je sociale netwerken kunt delen. Denk aan Hyves, Linkedln, Facebook enzovoorts. Als je, bijvoorbeeld bij het uitgaan, iemand tegenkomt die ook zo’n Poken heeft dan houd je de twee Pokens enkele seconden tegen elkaar en de daar opgeslagen gegevens worden in een oogwenk uitgewisseld. Thuisgekomen plug je even in op je pc of laptop en je hebt toegang tot alle gegevens die de persoon met wie je hebt uitgewisseld met je heeft willen delen. 

Handig? Nee, verschrìkkelijk handig! Zoals gezegd: een innovatieve school heeft innovatieve gadgets… (bron)

Bovenstaand bericht vond ik via het weblog Innovatie in ICT en Onderwijs van Patrick Koning die bij het Koning Willem I College werkt. Het idee om iets met een Poken te doen komt dan ook van hem. Jan Jacobs, een oud collega van mij die al jaren jaren voor de muziek uitloopt koppelde het idee aan de open dagen. Leuk Jan dat je ideeën nog steeds gehoord worden!

Ook tekenend voor het Koning Willem I College dat ze durven te investeren in hun leerlingen...

1 opmerking:

  1. www.pokens4U.NL ! Bestel je digitale visitekaartjes goedkoop en snel!

    Je kan ze hier bestellen voor €13,95 p.s. Andere websites die ze goedkoper aanbieden hebben ze vaak niet op voorraad, of de acties zijn voorbij/prijzen verhoogd.

    www.pokens4u.nl

    BeantwoordenVerwijderen