01 februari 2009

Terugblik NOT 2009

Donderdag en vrijdag ben ik op de NOT geweest. Deze keer niet als bezoeker, maar als "exposant". Dat stond tenminste op de toegangskaart die we van Kennisnet kregen. Op de prachtige stand van Kennisnet was een aparte hoek vrijgehouden voor de edubloggers, compleet met statafel en stopcontact. Natuurlijk niet aan de voorkant waar de meeste mensen langsliepen, maar je kunt zo'n eerste keer niet alles willen natuurlijk. Jammer was ook dat we niet met behulp van een spuitbus ons plekje wat mochten opfleuren. Een klein A4'tje "weblogs in het onderwijs" met plakband aan de statafel bevestigd moest voldoen.
En toch hadden we belangstelling genoeg. Voor een deel natuurlijk bekenden die toch wel langskomen (wat overigens net zo leuk is) maar ook "natuurlijke aanloop" van mensen die meer wilden weten over de mogelijkheden van weblogs in het onderwijs.
Heel fijn ook dat ik de stand niet alleen hoefde te bemannen. Behalve een officiele bemanning van mensen die de beurstraining hadden gevolgd stond bijvoorbeeld ook edublogger Kobus van der Slossen lange tijd mensen te woord. Andre Manssen hoorde eigenlijk aan de PO kant, maar was beide dagen aan onze stamtafel te vinden en kon veel mensen wegwijs maken. Hij liet onder andere een mooie verzamelpagina zien vol links naar weblogs in het basisonderwijs.

Heeft de bloggershoek aan mijn verwachtingen voldaan? Zeker weten!
Was het niet raar om bij Kennisnet te staan? (In de aanloop hadden sommige edubloggers hun bedenkingen). Ik heb daar geen moment last van gehad! Bedenk wel dat er veel meer mensen "uit het veld" op de stand stonden, allemaal met hun eigen deskundigheid en ervaring. Ik ben heel blij met de mogelijkheid die Kennisnet ons geboden heeft en wil hen daar hartelijk voor bedanken! Een volgende keer zou ik het zo weer doen...
Complimenten ook voor de standmanager die de touwtjes goed in handen hield en ervoor zorgde dat alles perfect verliep. Wanneer je als argeloze bezoeker over zo'n beurs loopt heb je geen idee van wat er achter de schermen aan organisatie allemaal nodig is. Het was een ervaring om dat eens zo mee te maken. Ook de Teachmeet van donderdagavond is absoluut nog een apart bericht waard maar na twee vermoeiende NOT dagen moest ik er gisteren weer vroeg uit omdat de stucadoor zou langskomen om te kijken wat er gebeuren moet. Ik ging ervan uit dat het nog een paar weken zou duren, maar ze beginnen dinsdag al dus heb ik dit weekend nog het nodige gedaan in "de bouw". Vandaar deze verlate terugblik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten