17 februari 2009

Twitter conversaties weergeven

Chris Pirillo heeft een mooie tool ontwikkeld waarmee je nu heel makkelijk Twitter conversaties kunt publiceren, bijvoorbeeld op je weblog, met de naam Twickie.
Je gaat naar Twickie en logt in met je Twitter gegevens.
Je krijgt dan gelijk je 50 laatste berichten te zien. Is er een bericht bij waar je reacties op hebt gekregen die je graag wilt publiceren dan klik je op Get@ en je krijgt de complete HTML code aangeboden die je direct kunt kopiëren en plakken. Daarbij kun je ook nog de volgorde bepalen: oplopend of aflopend.

Maar Twickie kan nog meer!
Wanneer je kiest voor de optie Person-to-Person kun je de berichtenwissel tussen 2 twitteraars in beeld brengen en ook die code is te kopiëren.
Je kunt zelfs een hashtag invoeren en krijgt dan de laatste 200 berichten waarin die hashtag voorkomt!
Al met al een prachtige voorziening die ik zeker zal gaan gebruiken.

Gisteren nog vroeg ik op Twitter wie zich het onderwaterscherm van Wordperfect herinnert. Zie hier de reacties die ik daarop kreeg, eenvoudig gebundeld via Twickie:

trendmatcher: Zijn er trouwens nog mensen die zich het onderwaterscherm van Wordperfect herinneren, op te roepen met F3?
marceldeleeuwe: Sure...en dat reepje met codes voor je toetsenbord ;-)
Wowter: Good old times :) Snap nog steeds niet waarom dat nooit in word is overgenomen.
jvbelle: Ja, leve ALT+F3 in WordPerfect !
paulvanbuuren: Ja, Willem. Die mensen zijn er. Ikzelf bijvoorbeeld. Hoezo?
frankbruining: en Shift F7 printen? Ik kan het mij herinneren. Ben soms nog wel eens op zoek naar onderwaterscherm... is nu lastig te vinden.
pavl: Ja, WP-onderwaterscherm ken ik nog. Toevallig vertelde zoon vorige week dat leraar dat woord gebruikte. Vond ie grappig woord!
dehaaspeter: alt F3 in WP ... maar natuurlijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten