16 februari 2009

De Flip Mino als sportcamera

Zoals ik in m'n vorige bericht meldde heb ik vorige week veel video opnames gemaakt tijdens de lesweek op locatie. Denk dan niet aan iemand die met een statief langs de piste staat te wachten tot er wat langskomt. Ik vind het leuk om mee te skien en ondertussen te filmen. Daarvoor gebruik ik een goedkope JVC camcorder die wel in 16:9 kan opnemen. Tenslotte loop je altijd het risico dat je een keer gigantisch onderuit gaat!
Door de kou (we hadden een keer -15°) raakt de accu echter wel snel leeg en de camera is nogal gevoelig voor vocht. Regelmatig had ik een waarschuwing dat er sprake was van condens en ik dus niet kon filmen.
Daarom was ik blij dat ik nu een Flip bij me had als reserve camera. Dit is wat de Flip kan:Laat duidelijk zijn dat ik niet op de display kijk tijdens het filmen maar het ding gewoon op goed geluk voor me houd. Dan merk je wel dat het bepaald geen ergonomische houding is waardoor je snel geneigd bent de camera iets teveel naar beneden te houden. Op veel opnames was daardoor alleen maar sneeuw te zien. Ik heb me echt moeten aanwennen de Flip onder een bepaalde hoek te houden.
Wat me ontzettend meevalt is het geluid. Op het bovenste filmpje gaan we niet al te hard van de zwarte piste, maar halverwege het onderste filmpje gaan de collega's er opeens carvend vandoor en dan wordt er echt hard geskied. Je zou dan veel windgeruis verwachten, maar dat weet de Flip heel goed te onderdrukken!
Ander voordeel is natuurlijk dat de Flip geen bewegende delen heeft en dus ook geen last van vocht. Maar ook voor de Flip geldt dat de accuduur in de kou eeen stuk minder is. Dan zou de versie met verwisselbare batterijen dus een uitkomst zijn...Nog een voordeel van de Flip is het feit dat je de beelden zo snel ergens neer kunt zetten. Van de JVC heb ik 6 bandjes met in totaal 5 uur opnamen die ik allemaal moet gaan bekijken en monteren. Die van de Flip kan ik zo bij Flickr neerzetten.

Gelukkig zijn er geen beelden van mij, want het moet een zot gezicht zijn: helmpje op, twee stokken in de ene hand, Flip in de andere hand en dan maar zo snel mogelijk achter anderen aanknallen...

1 opmerking:

  1. Je kunt de flip ook op een helm bevestigen. Dan hoef je hem niet in je hand te houden.

    BeantwoordenVerwijderen