03 februari 2009

Twitter en ik...

De eerste keer dat ik aandacht besteedde aan Twitter was op 1 november 2006. Ik had het toen zelfs geïntegreerd in de sidebar van mijn weblog zodat ik er korte berichtjes kon plaatsen. Wist ik toen veel wat je er verder mee kon doen? Niemand anders zat erop, dus dacht ik dat ik het wel als een soort berichtenservice kon gebruiken.
Op 18 februari 2007 plaatste ik weer een bericht met de vraag Gebruikt iemand Twitter?. Toen kreeg ik maar liefst 3 reacties van 2 personen:-)
Met een gevoel van nostalgie lees ik die berichtjes nu terug! We zijn ruim 2 jaar verder en ik volg inmiddels meer dan 500 mensen en word door meer dan 1000 anderen gevolgd!

Wat kan er in een paar jaar toch veel veranderen!
Zelfs Maxime Verhagen twittert nu en dat niet alleen, hij noemt het in zijn toespraak
In de voetsporen van Norbert Schmelzer” tijdens de bijeenkomst Archieven van Politici in Nieuwspoort op 3 februari 2009.
“We hebben nu websites, weblogs, twitter... elektronische mogelijkheden waar Schmelzer en anderen nog geen gebruik van konden maken. Welke invloed de IT-revolutie zal hebben op de geschiedschrijving is een vraag die pas in de toekomst beantwoord zal kunnen worden...”
Twitter wordt nu mainstream met het gevaar dat het dichtslibt of verdwijnt omdat er nog steeds geen fatsoenlijk businessmodel aan hangt.
Daarom heb ik vanavond maar eens een overzicht gemaakt van iedereen die ik nu volg, als een soort van tijdsdocument. Dat kan heel makkelijk met Twitter mosaic maker. Daarmee kun je snel een overzicht genereren van degenen die jij volgt of die jou volgen. Je kunt al die plaatjes zelfs op een beker of T-shirt laten afdrukken!

1 opmerking:

  1. Ik begrijp echt niet hoe jij 1000 twitteraars, of hoe heet je mensen die twitteren, kunt volgen. Ik volg jouw blog regelmatig en nog een tiental anderen. Maar voor meer kan ik echt geen tijd vrij maken, hoe graag ik het ook zou willen.

    BeantwoordenVerwijderen