02 februari 2009

Brainstormen met muizen


Wat wanneer je als jonge start-up nog geen middelen hebt om zelf een paar vierkante meter op een beurs te huren? Je gaat er gewoon als bezoeker naartoe en neemt je laptop mee. in plaats van te wachten tot er iemand langs jouw stand komt ga je ze zelf allemaal langs en vraagt aandacht voor jouw product.

Dat overkwam mij vorige week en ik vond het niet eens vervelend. Wat ik te zien kreeg was namelijk ontzettend leuk...
Weet je hoeveel toetsenborden en muizen je via usb op één computer kunt aansluiten? Probeer het maar eens uit!

WunderWorks gebruikt dit gegeven en brengt een paar programma's op de markt die daar optimaal gebruik van maken. Zo kun je met het programma BrainstormPlus met meerdere mensen tegelijk sticky notes aanmaken en verschuiven. Je kunt zelfs stemmen en daarmee de volgorde bepalen. Heel leuk om mee te spelen en voor het onderwijs gratis te gebruiken. Hier wil ik wel eens met een aantal mensen mee stoeien.

Teamplayer bestaat al een tijdje en maakt ook gebruik van meerdere muizen. Aan dat programma is nu een sandbox toegevoegd met een paar voorbeeld applicaties. Leuk om kinderen mee te laten werken en ook deze is gratis voor educatief gebruik. Alle muiscursors zijn te zien en hebben een eigen kleur. Eén keer klikken en de muis is voor jou. Werkt ook met standaard electronische borden waardoor je allerlei toepassingen kunt bedenken met leerlingen in de klas zoals samen sommen maken of woorden bedenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten