30 maart 2009

Da's pas netwerken

Vorige week was ik van dinsdag tot vrijdag op Dé Managementconferentie Netwerken in Noordwijkerhout als huisfotograaf, blogger en manusje van alles. Dat betekent 3 dagen lang met een extra "oortje" lopen waardoor je veel meer hoort dan een ander, maar daardoor gek genoeg ook weer minder.
Een saaie conferentie dit jaar, tenminste als je afgaat op wat er door het oortje kwam. Geen calamiteiten, geen stroomuitval, geen schandalen en geen ongelukken. Alles liep volgens het draaiboek en ik heb eigenlijk alleen maar positieve geluiden gehoord.
Was er vorig jaar op dé IT conferentie nog wat commentaar op de kartonnen dozen die als zitplaats moesten dienen, nu had de organisatie een paar ruimtes ter compensatie helemaal volgezet met bankstellen wat op zich al een mooi gezicht was!
Op allerlei manieren was ervoor gezorgd dat het thema "Netwerken" goed uit de verf zou komen. Zo mocht je bij de openingssessie niet zomaar ergens gaan zitten maar correspondeerde een nummer op je badge met een zitplaats. Een slimme routine op de computer zorgde ervoor dat je nooit in de buurt van een collega zou zitten en daardoor eerder in gesprek zou komen met anderen.
P1120834
foto Ellen Elemans
Dat je dan toch met 6 collega's naar dezelfde workshop gaat zoals collega blogger Karin meldde zal ongetwijfeld iets zeggen over de aantrekkelijkheid van die workshop, maar dat terzijde...

Er waren meer bloggers, opnieuw prima gefaciliteerd door de organisatie met een eigen ruimte en een vaste snelle internetverbinding. Ook hiervandaan: bedankt jullie allemaal!
Alle (7!) bloggers hebben samen gezorgd voor zoveel verscheidenheid in berichtgeving die het teruglezen van alle berichten op het weblog tot een feest maken.

Een van de mooiste voorbeelden van netwerken tijdens de conferentie was voor mij wel de tweede ochtend vroeg in de bloggersuimte. Om 8 uur 's ochtends zaten daar Max Hoefijzers -voorzitter College van Bestuur van het Da Vinci College- en een collega achter mijn notebook om te video-skypen met collega's in Indonesië. Het onderwijsleerbedrijf Grenzenloos Samenwerken van het Da Vinci College voert meerdere projecten uit in Indonesië. Dit gebeurt met hulp van leerlingen die daar in het kader van hun opleiding stage lopen. Vanuit het Da Vinci College is er regelmatig contact met de collega's in Indonesië en ik kreeg het verzoek of dat ook vanuit Noordwijkerhout zou kunnen. Ik ging natuurlijk akkoord onder voorwaarde dat ik erover mocht bloggen en wat foto's maken. Met de Flip ook nog even snel een filmpje gemaakt.
En zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen van hoe er vorige week in Noordwijkerhout écht genetwerkt werd, natuurlijk ook met behulp van Twitter!

4 opmerkingen:

 1. naar die foto was ik aan het zoeken, heerlijk verwend worden met een champie, betere foto dan het opprikmoment zelf, he vriend! Ik geef me nu alweer op voor de volgende conferentie als blogger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de site van Brandfighters.com en op het veelbesproken medium YouTube zijn de beelden te zien van een zeer opvallende actie. http://www.youtube.com/watch?v=MQbfpeRkbjI

  Je kunt je natuurlijk afvragen of dit door de beugel kan of niet. Desalniettemin een gevoelig onderwerp!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik hier als vreemde eend nog in de bijt?

  Een saaie conferentie, blog jij. Maar wordt saaiheid niet hip, Trendmatcher? Ik hoorde het in een recente toespraak van onze premier (http://janien.wordpress.com/2009/03/31/inauguratiezitting-alumni-lovanienses-antwerpen/), weliswaar over de crisis ..., maar die is volgens hem ook niet alleen economisch. Dus toch?

  BeantwoordenVerwijderen