13 maart 2009

Edubloggers trekken ten strijde

Deze week ontving ik twee present exemplaren van Wij[s]zer, een blad dat ik tot nu toe nog niet kende.

"Wijszer is een GRATIS onafhankelijk vakblad dat zich richt op de docent in het mbo. Het brengt een mix van vakinhoudelijke en lifestyle-informatie over de leerkracht in het vak en de leerkracht in het dagelijkse leven. Hoog in het vaandel staat de uitwisseling van 'beroepsgeheimen'. Hoe ervaren collega's nieuwe onderwijsmethodes? Hoe denken zij over mobiliteit? Wat te leren van collega's op didactisch gebied? Wijszer ondersteunt de beroepstrots en geeft een positief imago aan het beroep docent en aan het mbo. Dit gebeurt in een aantrekkelijke mix van reportages, achtergrondartikelen, columns, korte berichten en vaste rubrieken" (bron)

In het jongste nummer staat onder de kop Edubloggers trekken ten strijde een interview met Rein Bijlsma van Wauwel.nl en met mij.
Docenten hebben overal een mening over en willen die ook graag kwijt. Wat is er dan idealer dan internet? Twee edubloggers vertellen over de do's en don'ts van hun ‘internetdagboek'. "Ik tel eerst tot tien voordat ik op ‘send' druk."

Bij het artikel een foto van leerlingen achter de computer met als onderschrift:
Volgens Willem Karssenberg zijn Youtube en Hyves geen gevaar voor de les: "Als je dat een probleem vindt, dan maak je daar afspraken over"

Tja, was het maar zo simpel als daar gesteld wordt. Het is een heel korte samenvatting van het gesprek dat ik met de verslaggever gehad heb maar ik zal niet ontkennen dat ik er in die sfeer over gesproken heb:-)

Collega's van mij kennen het tijdschrift blijkbaar al wel want van verschillende kanten kreeg ik reacties binnen op het artikel (zie het bericht van gisteren: Geen docent maar politieagent).

Wij[s]zer blijkt gratis op scholen verspreid te worden, maar je kunt het tegen verzendkosten ook thuis ontvangen.
Het leest prettig en deze editie bevatte een aantal interessante artikelen. Eens kijken dus hoe ook wij dit blad op school gaan krijgen...

2 opmerkingen:

 1. Leuk Willem. Ik heb het blad zelf niet en op de site is het artikel ook niet te lezen helaas.

  Waarvoor of waartegen trekken we eigenlijk ten strijde?
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jef van den Hurk15 maart, 2009 16:21

  Waarom nou niet ook de inhoud gewoon op internet?

  BeantwoordenVerwijderen