19 april 2009

Download jezelf down under

Wil je kans maken op een gratis reis voor twee personen naar Australië dan hoef je alleen maar "even" Office Enterprise 2007 te downloaden voor een bedrag van € 39,75.
Microsoft heeft er een aparte site voor opgezet: downloadjezelfdownunder.nl

Ik heb al vaker beweerd dat leerkrachten het vaak (kijk maar naar de kleding:-) minder breed hebben dan hun leerlingen dus voor hen geldt zelfs een prijs van maar € 9,75!
Even inloggen bij Slim.nl of Surfspot.nl en die 519 MB binnenhalen.

Wat nu Willem, ongebreidelde reclame voor Microsoft?
Nee hoor, helemaal niet!

De keerzijde van dit alles is namelijk dat Office 2003 niet meer verkrijgbaar is!
 • Wat denk je dat studenten tegen zullen komen op hun stageplek, 2007 of 2003? De kans is zelfs heel groot dat daar nog gewoon Office 2000 draait.
 • Wat denk je waar de meeste leerboeken voor geschreven zijn waaruit nu les wordt gegeven, 2007 of 2003?
 • Wat denk je waar de leerkrachten die les moeten geven in Office pakketten meer van zullen weten, 2007 of 2003?
Het lijkt heel aardig en genereus om leerkrachten en studenten voor weinig geld zo'n geweldig pakket aan te bieden, maar wat Microsoft daar natuurlijk mee hoopt te bereiken is dat die gebruikers straks niet meer anders willen, ook als ze aan het werk gaan.
Microsoft zou in mijn ogen pas écht een genereus gebaar maken wanneer ze Office 2003 voor (bijna) niks zouden aanbieden.
Dat zou betekenen dat scholen nu niet als een gek hun lesaanbod zouden hoeven aan te passen aan die nieuwe versie.

Dus Microsoft, laat je nu eens niet van down under, maar van een andere kant zien en stel Office 2003 weer beschikbaar aan het onderwijs!

Gek genoeg biedt Microsoft Windows XP nog wel aan terwijl Vista al lang beschikbaar is. Kennelijk snappen ze als het om besturingssystemen gaat wel dat je niet zo maar gebruikers in de kou kunt zetten...

2 opmerkingen:

 1. Dan moet je ook maar even 26 juni in je agenda vrijhouden Willem. Want: "De uiteindelijke winaars van 2 x 2 tickets naar Australië zijn degene die op het eindfeest op vrijdag 26 juni 2009 het finalespel winnen"

  Met dank aan de bijdrage van mijn werkgever kost de download mij overigens maar € 9,75
  Maar ik had hem als voor € 25,- op DVD aangeschaft als onderdeel van de "MS Windows Vista Ultimate Upgrade & Office Enterprise 2007 bundel".

  In beide gevallen spotgoedkoop. En toch weet ik het nog niet zo met dat downloaden.
  SURFspot is in de regel snel met het opsturen van de bestellingen, binnen enkele dagen heb je de CD/DVD op de deurmat. Dus als ik het niet *nu* meteen nodig heb kies ik toch ouderwets voor de post.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vergeet nog te melden dat het gros van de ELO's docx documenten erg moeilijk te behappen vindt en dat je als je thuis een andere versie office hebt je dus altijd een conversie programma moet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen