26 april 2009

Foto's geotaggen en meer

De komende dagen ga ik me in het Sauerland vermaken met de i-gotU GPS locator die ik deze week via de snelwebshop binnenkreeg.

De i-gotU is een handzaam GPS apparaatje dat de routetrack van je reis of trip kan opnemen en automatisch geografische (GPS) informatie kan toevoegen aan tijdens deze tocht genomen foto’s. Met de meegeleverde software kunnen de foto’s eenvoudig gepresenteerd worden in 3D of geëxporteerd worden naar bijvoorbeeld Picasa en/of Flickr.
Daarnaast komen de foto's te staan op www.a-trip.com. Kijk bijvoorbeeld naar mijn wandeling van vandaag.

Het apparaatje registreert naast de plaats ook de hoogte, maar omdat in beiden toch nog een kleine onnauwkeurigheid zat ging ik op zoek naar een programma waarmee je de EXIF informatie van een foto kunt aanpassen.
Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Geosetter for Windows dat op Computer Totaal al eens besproken werd.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een freeware programma is want het kan echt ontzettend veel! Je kunt aan foto's niet alleen geo informatie toevoegen, maar nog veel meer. Heel mooi is de integratie met Google maps, maar ook met andere diensten. ZO wordt ook de hoogte waarop de foto gemaakt is toegevoegd.
Ook zonder de i-gotU gadget is dit programma zeker iets om je tijdens een vrije dag mee te vermaken!

De komende dagen ga ik al wandelend ook bedenken wat je met zo'n geotagger in het onderwijs zou kunnen. Geef zo'n apparaatje mee aan je leerlingen en laat ze een bepaalde route lopen waarbij ze onderweg foto's maken. Ik zie mogelijkheden binnen de afdeling Sport & Bewegen maar ook voor Toerisme en Recreatie.
Kortom, na de vakantie meer hierover...

2 opmerkingen:

  1. helaas niet voor de Mac gebruiker. Moet ik de eeepc er maar voor gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarmee natuurlijkdat je een degelijk kompas kan kopen voor minder dan 4 euro in de lidl, ik vond het al verdacht goedkoop!

    BeantwoordenVerwijderen