02 april 2009

Kill All the Digital Natives

Het is alsof ik mezelf hoor praten, maar dan in het Engels.
Ik heb het over het bericht van Barry Dahl op zijn weblog.
Hij haalt me de woorden uit de mond!
Heb je geen tijd om zijn bericht te lezen?
Dan een klein stukje als teaser:
Just take MS Windows - PLEASE!! No, seriously. Consider a person (such as me) who used the first version of Windows (1.0) back in 1986, then became somewhat familiar with versions 2.0 and 2.1, and then really became a Windows user with versions 3.0 & 3.1. Windows 95 changed my world. Windows 98 seemed like another step forward (at the time). I gladly skipped ME, but jumped on board quickly with XP, and had several months of experience with Vista before upgrading back to XP. Not to mention Windows Mobile on my cellphone (yes, I know). So, you’re telling me that my daughter born in 1995 who has never used anything other than Win98 (briefly) and WinXP has some advantages over me when it comes to dealing with an operating system? Not a chance. (bron)
Najaar 2006 heb ik een presentatie van Barry Dahl bijgewoond in Charlotte (NC) en sindsdien volg ik zijn weblog. Volgens mij zijn we ongeveer even oud en het is verrassend te zien hoe vaak we met ongeveer dezelfde dingen bezig zijn.
Hij eindigt zijn bericht zo:
BTW, I’m totally tired of attending one-hour sessions at conferences about the Digital Natives … err Millennials … err Net Gens … err Screenagers (and about 10 other names). Give it a rest. That dog is tired.
Heerlijk, dat post-moderne denken:-)
Weet je niet waar ik het nu over heb? Kijk en luister dan naar het verhaal van Sandy Shugart dat hij vorige week gaf in Noordwijkerhout. Geen tijd om te kijken? Lees dan het prima verslag van Wilfred Rubens over deze keynote.

1 opmerking:

  1. Gelukkig ben jij er om discussies -die er idd niet meer toe doen nowadays - op hun juiste gewicht te schatten. Lichtgewicht.

    Goed dat jij me nog eens bij Barry Dahl bracht. Die titel die je retweet, is om te stelen. En jouw beeld bij de tekst: herkenbaar Trendmatcher. Wow! Jij houdt er op leuke wijze de vlam in.

    BeantwoordenVerwijderen