07 april 2009

Presentation 2 come

Het wordt de laatste tijd steeds gebruikelijker om al op voorhand een te houden presentatie online te zetten. Maar de presentatie die ik morgen ga geven op de tweede TeachMeetNL kan ik nog niet online zetten, simpelweg omdat ik hem morgen ter plekke tijdens de 7 minuten die ik heb pas ga maken!
Op de eerste TeachMeet werd -met name door Apple adepten- nogal schamper gedaan over Powerpointpresentaties. Eigenlijk kreeg je op voorhand al minpunten omdat een Powerpointpresentatie niet meer van deze tijd zou zijn. Ik hoop binnen 7 minuten aan te tonen dat je wel degelijk een PPT presentatie kunt maken die dynamisch én interactief is!
Daar heb ik dan trouwens wel een internetverbinding voor nodig, anders gaat het kunstje helaas niet door...
In het programma van de IPON staat de TeachMeetNL alsvolgt omschreven:
"De TeachMeet is een informele bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar de creatieve en innovatieve praktijk van technologie in het onderwijs. Iedereen kan deelnemen en zijn ideeën of ervaringen uit de onderwijspraktijk met anderen delen. Uitgangspunt: de borrel = de conferentie. Dat maak van de TeachMeet eigenlijk een unconference. De bedoeling is dat het de leukste professionaleringsbijeenkomst is die u kent."
Ik hoop dus inderdaad wat creatieve en innovatieve technologie te kunnen laten zien. Uiteraard zal ik donderdag alsnog de gemaakte presentatie hier plaatsen, tenminste als alles gelukt is.

Naast de IPON en de TeachMeetNL wil ik ook nog even langs bij Event09 om wat te netwerken en bij PromZ om te zien wat er aan nieuwe gadgets is! Het wordt dus en drukke dag morgen...

Een fruitmachine bepaalt at random wie op welk moment aan de beurt komt. Altijd spannend!

Update:
Via het bericht op Helikon zie ik nu ook de pagina met wijze raad voor presentatoren.
Tja, en daar staat duidelijk:
  • Geen slideware! Het principe is: show, do not tell. Laat die mooie wiki, dat schiiterende project, die fantastische toepassing maar in de praktijk zien.
  • Toch slideware? Dan alleen pecha kucha style (20 slides, 20 seconden per slide)

Ik zal laten zien dat er nóg een variant mogelijk is!!!

2 opmerkingen:

  1. Je maakt het goed spannend Willem. Leuk. Ik ben erg benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan niet anders zeggen dan dat je het goed hebt aangepakt Willem. Sterker nog, ik kan niet wachten totdat SMS2vote voor Keynote beschikbaar komt.

    BeantwoordenVerwijderen