20 april 2009

Wie is je favoriete leraar?Leerlingen, ouders, collega-leraren, schooldirecties en anderen opgelet: tot 24 april kun je jouw favoriete leraar aanmelden. Dan dingt hij of zij mee naar de titel Leraar van het Jaar 2009. De Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijzend personeel (SBL) organiseert deze verkiezing met als doel het beroep van leraar positief onder de aandacht te brengen. Het aanmelden van je favoriete leraar kan via http://www.deleraarvanhetjaar.nl/

Allemaal anders, samen sterk
Elke leraar is uniek in zijn of haar manier van lesgeven, in de benadering van leerlingen en in de aanpak van vragen of problemen. En elke dag is anders, want telkens weer worden leraren geconfronteerd met nieuwe vragen en andere situaties. Al die leraren werken samen aan goed onderwijs, en SBL werkt samen met die leraren van Nederland aan goede leraren voor goed onderwijs.

Dit jaar zal er tijdens de selectie van de genomineerden voor de Leraar van het Jaar 2009 extra aandacht zijn voor hoe die leraren omgaan met diversiteit aan leerstijlen, werkvormen, lesstof, collega’s, ouders en ga zo maar door. Het jurytraject vindt zijn climax tijdens de Nationale Onderwijsweek waar de winnaars uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs op woensdag 7 oktober om 20.50 uur bekend worden gemaakt op Nederland 2 door Teleac/NOT.

Veelzijdigheid centraal
De titel Leraar van het Jaar 2009 staat voor kwaliteit, enthousiasme voor het vak en veelzijdigheid. De winnaars zijn echte kanjers uit het vak. Ken jij zo’n leraar of lerares? Meld die dan aan, want wie weet wordt hij of zij de volgende Leraar van het Jaar. Een hele eer voor de winnaars, maar ook voor hun scholen en de leerlingen van die scholen.

Het begin is er …
Met jouw aanmelding is het begin gemaakt. Een eerste selectie leidt op 28 mei tot negen genomineerden: drie voor het basisonderwijs, drie uit het voorgezet onderwijs en drie uit het middelbaar beroepsonderwijs. Deze negen kandidaten worden beoordeeld door deskundigen uit het onderwijsvakgebied. Ook de winnaars van de verkiezing uit 2008 zitten in de jury. Zij weten hoe het voelt om aan de verkiezing mee te doen en ook om die te winnen. En zij weten dat het begint met een aanmelding door iemand anders; dus ken jij een geweldige leraar? Meld die dan zo snel mogelijk aan. Hij of zij verdient het echt!
(einde persbericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten