20 mei 2009

Breng je netwerk in beeld!

Afgelopen donderdag schoof ik aan bij de tafel van 100. Creative Learning Lab en Kennisnet hadden een heerlijk diner geregeld waarbij 50 creatieven en 50 mensen uit het onderwijs elkaar konden ontmoeten. Vooraf moest je een foto insturen met daarbij kort geformuleerd je eventuele vraag en/of aanbod: waar ben naar op zoek en/of wat heb je een ander te bieden?
De bedoeling was dat dit zichtbaar gemaakt zou worden op een digitaal prikbord zodat je aan de hand daarvan makkelijk kon zien met wie je graag in contact wilde komen.
Zo ging het niet helemaal, maar wat er wél getoond werd was misschien nog wel veel leuker! Karim Amrani -een stagiaire bij de Waag waar we nog meer van gaan horen- had in één ochtend tijd een flash applicatie gemaakt waarmee je lijnen kon trekken tussen jezelf en degene met wie je gesproken had. Zo werd gaandeweg het diner duidelijk wie met wie in contact stond en wat de spinnen in het web zijn.
Heel leuk om zo de lijntjes die er tussen mensen zijn gevisualiseerd te zien!
Ik hoop dan ook dat Karim dit idee verder uit gaat werken en beschikbaar stelt. Het brengt mensen in beweging en zorgt voor interactie. Iedere keer liepen er mensen naar voren om "even een lijntje" te trekken. Ook leuk om tijdens een conferentie in te zetten!

2 opmerkingen:

  1. En degenen die niet zoveel lijntjes hebben worden de volgende keer niet meer uitgenodigd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via iemand van de Waag hebben we het ook een keer gedaan waarbij je kort je profiel en vraag opschrijft en daarna anderen zoekt waarmee jouw 'maatje' zou moeten praten. Ook leuk omdat je dan anderen mensen spreekt dan je misschien zelf zou kiezen...

    BeantwoordenVerwijderen