19 mei 2009

Smart Objects

Vorige week donderdag was ik op uitnodiging van Kennisnet bij "de tafel van 100", bij het Creative learning Lab van de Waag Society in pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Vijftig mensen uit de creative media sector en vijftig mensen uit het onderwijs schoven bij elkaar aan tafel voor een uitstekend driegangen diner waarbij na iedere gang gewisseld werd van plaats om met zoveel mogelijk verschillende mensen te kunnen netwerken. Een prima formule waar ik zo een aantal berichten mee kan vullen (even de kachel bijvullen...)
Met 100 gasten aan tafel nam Keimpe de Heer me toch even mee naar boven om een paar dingen te bekijken.
Wat een geweldige digitale speeltuin hebben ze daar zeg! Bureaus vol met Arduinos, soldeerbouten, en noem maar op. Over de zandbak die ik daar aantrof volgt nog een apart bericht met filmpje.
Met veel passie vertelde Keimpe over allerlei projecten waar ze daar mee bezig zijn en demonstreerde zo ook even de mogelijkheden van Pico Crickets, een soort van Lego steentjes waarmee je allerlei circuits kunt bouwen. Je zult als school toch maar over zo'n doos kunnen beschikken binnen je technieklessen!

Wilfred Rubens hield vandaag op de Surfsamendag 2009 een presentatie waarin hij aandacht besteedde aan Smart Objects. Ik kon er helaas niet bij zijn maar de sessie via Twitter en CoveritLive toch een beetje volgen. Als voorbeeld werden Siftables genoemd, maar die Pico Crickets moeten we dus ook in de gaten houden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten