25 mei 2009

Dicht het gat tussen offline en online

Maak je veel gebruik van Microsoft Office maar ben je ook gecharmeerd van de mogelijkheden van Google Documents? Dan is de Offisync plug-in misschien wel de ultieme tool voor jou!
Gratis te downloaden vanaf de Offisync website nestelt deze plug-in zich als extra toolbar in Word, Excel en Powerpoint. Na het invullen van je Gmail account kun je vanuit Office direct verbinding maken met je online documenten, deze openen in je applicatie, bewerken en weer uploaden. Verder kun je de lijst van mensen die rechten hebben op je documenten beheren en zo collega'ss toegang geven tot documenten die je wilt delen.
Offisync is nog in beta, maar werkt nu al verrassend goed, zelfs op mijn werk waar Office niet lokaal geïnstalleerd staat!
Op de downloadpagina wordt precies uitgelegd waar je bij installatie even op moet letten. Heb je naast Google Docs ook een Google Apps account? geen probleem, want je kunt meerdere accounts instellen!
Ben benieuwd naar jullie ervaringen, ik ben er in ieder geval zeer enthousiast over!

4 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit Willem. Meteen getest en op het 1ste gezicht erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor OpenOffice.org is er (natuurlijk!) ook al lang een extensie beschikbaar, die het zelfde doet. Werkt met Google Docs en ook nog eens met Zoho. De extensie heet OOo2GD, oftewel OpenOffice.org2GoogleDocs. Zie http://extensions.services.openoffice.org/project/ooo2gd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leek me wel wat Offisync.Laptop is tot 3x vastgelopen aan het einde van de installatie! Stop er even mee voor vandaag. Probeer het morgen wel op mij werk.

    BeantwoordenVerwijderen