26 mei 2009

Poll Everywhere revisited

Op 20 oktober 2008 plaatste ik al een bericht over Stemmen met je mobieltje via PollEverywhere.com.
Ik schreef toen dat de resultaten ook zichtbaar gemaakt kunnen worden via een Powerpoint presentatie. Maar dat is nog niet alles. Je kunt namelijk in presentatiemode de resultaten live tonen terwijl ze binnenkomen, net zoals bij sms2vote. Maar niet alleen Powerpoint wordt ondersteund, ook Keynote voor de Mac en zelfs 280slides.com slideshow!
Daarnaast kun je nu ook stemmen via twitter en dat maakt het interessant om er nog eens naar te kijken, zeker als je weet dat je bij de gratis variant tot 30 stemmen kunt verzamelen en dat is heel wat meer dan bij sms2vote (5 stemmen).
Daar waar je sms2vote dus slechts kunt uitproberen voor jezelf, kun je PollEverywhere gratis inzetten voor een groep tot 30 personen en dat is het aantal dat vaak in een klas zit. Stemmen via internet is bij PollEverywhere ook mogelijk wanneer je een widget plaatst op je blog (zie hiernaast) of op een website en je kunt zelfs je stem uitbrengen via een aparte internetpagina. Daarnaast is stemmen via SMS dus ook mogelijk.
Kortom, een veelvoud aan mogelijkheden om hier (weer) eens mee te experimenteren in je onderwijs!
Ik werd opnieuw op PollEverywhere gewezen door Barry Dahl die met 60 stemkastjes makkelijk door de controle op een vliegveld dacht te komen...

1 opmerking:

  1. Wat mij niet duidelijk is is wat nu precies de kosten zijn voor de verstuurders van de SMS.
    In de gratis versie moet een code geSMSt worden naar een +44 nummer. Volgens mij is dat een het verenigd koninkrijk.

    BeantwoordenVerwijderen