12 mei 2009

Leren vernieuwen

Ik ben geabonneerd op het e-zine Leren vernieuwen van Kennisnet dat eigenlijk bedoeld is voor vaste relaties buiten het onderwijs, maar ik haal er leuke nieuwtjes uit.

Leren vernieuwen is de Pay-Off van Kennisnet die je ook terugziet op hun website.
Op het tabblad van de nieuwsbrief staat zelfs lerenvernieuwen.nl en omdat ik dan altijd benieuwd ben waar ik terechtkom toets ik natuurlijk even die url in...

En waar ik dan weer zo ontzettend van baal is dat ik dan op de site kom van ROC.nl

O, wat is die stichting in Enschede toch weer slim geweest om snel dit domein te claimen omdat Kennisnet er zelf blijkbaar niet aan gedacht heeft @#$%^&$#@#!!!
Wanneer begrijpen dit soort instanties nu eens dat dit niet slim is maar een achterbakse vorm van antireclame die hen in mijn ogen bepaald niet sympathieker maakt.
Gun anderen hun vondsten en ga er niet goedkoop mee op de loop!
De domeinregistratie is namelijk van 14-04-2008 en toen gebruikte Kennisnet al lang die kreet.

Helpt dit bericht? Vast niet, al stuur ik natuurlijk wel een afschrift hiervan naar ROC.nl
Toch zal ik iedere keer wanneer ik tegen dit soort dingen aanloop erover blijven schrijven, net als collega Karin :-)

In deze nieuwsbrief trouwens onder andere een scherpe observatie van Frans Schouwenburg én (voor mij) het nieuws dat Dé Onderwijsdagen 2009 in november dit jaar met als titel Samen Slim Leren georganiseerd zullen worden door zowel SURF als Kennisnet!

En wat denk je: samenslimleren.nl is nog vrij!

Waarschuwing:
Als er nu iemand anders dan SURF of Kennisnet zo snugger denkt te zijn dat domein snel in te pikken zal hij hier publiekelijk aan de schandpaal genageld worden... denk erom!

4 opmerkingen:

 1. Zeker niet sympathiek om een domeinnaam te claimen als men weet dat een organisatie hier al plannen mee heeft.

  Maar aan de andere kant ook niet echt slim van een organisatie om deze domeinnaam (waar men blijkbaar iets mee wil gaan doen) niet al lang voordat men hier informatie over naar buiten bracht te registreren.
  Komt op mij ook wel weer heel knullig en zeker niet professioneel over...

  Voor de surfonderwijsdagen kan ik me trouwens wel voorstellen dat men de domeinnaam hier niet voor registreerd. De website is bij mij al bekend als (website surf)/owd(jaar van de surfdagen). En de mensen die dit gaan googlen, googlen vast op onderwijsdagen en surf niet op het jaarthema.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. domein www.samenslimleren is inmiddels geclaimd :-) nee, niet door mij. Het is trouwens best geinig om af toe zo'n rondje lege loze en ongeclaimde sites te doen. Niet alleen de mensen die de domeinnaam "kapen" is het te verwijten. Ook de webbeheerders en organisatoren van evenementen zouden als eerste even moeten kijken naar de domeinnaam. Voorkomt ook andersom vervelende dingen, zie bijvoorbeeld Eduspirit en EduspirIT..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verdorie is Pierre me voor geweest. Hoewel publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden niet altijd gunstig is was een verwijzing van trendmatscher.nl natuurlijk wel goed voor mijn Google ranking :)
  Tja Pierre kan natuurlijk altijd beweren om deze domeinnaam voor Surf geregistreerd te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Tilburg speelde een tijdje terug een "conculegaslag" tussen twee theaters. De ene (het theater van 'Paul de Leeuws Adje') registreerde variaties op de domeinnaam van de ander. Heel flauw. Directeur van het andere theater schreef er een blogbericht over (http://theaterblogje.blogspot.com/2009/02/midieenbeetjeconcurrentienl.html) en registreerde meteen variaties op het internetadres van de ander.

  Heel kinderachtig. Inmiddels zijn beide tot elkaar veroordeeld omwille van subsidie. Zo kwamen die gepikte domeinnamen toch weer goed uit.

  Overigens is www.trendmatser.nl nog vrij. Maar ja, wie of wat zou je daar moeten 'matsen' of 'flashen'?

  BeantwoordenVerwijderen