25 juni 2009

De leefwereld van de leerling


Dé conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2010

Als er iets is dat de wereld groter heeft gemaakt, dan is het Informatie & Communicatie Technologie. We weten veel meer over de wereld om ons heen en we worden steeds sneller geïnformeerd over wat er op onze aardbol gebeurt.
Als er iets is dat onze wereld kleiner heeft gemaakt dan is het Informatie & Communicatie Technologie. De afstanden worden steeds kleiner, niet in fysieke zin, maar in virtuele zin. Holografische videoconferencing staat al voor de deur.
Kortom: ICT verandert onze wereld en verandert ons beeld van die wereld. Voor de meesten in het onderwijs is ICT een ontwikkeling waar hijgend achteraan gelopen wordt. Twitteren of bloggen is voor velen in het onderwijs geen gemeengoed. We behelpen ons met voor jongeren verouderde communicatiemiddelen zoals e-mail.We weten nog niet half wat de verandering van dit wereldbeeld voor leren en onderwijs kan betekenen. De wereld van het onderwijs is bij lange na niet de wereld van onze leerlingen.

Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT staat in het teken van:

De leefwereld van de leerling
Niet om de leerling wat te leren, maar om te leren van de wereld van de leerling. En om te leren hoe nieuwe ICT het leerproces kan bevorderen.
We nodigen iedereen uit om deze uitdaging aan te gaan en nog even ouderwets samen te komen op een fysieke plaats om het daarover met elkaar te hebben. Met erkenning van de eigen historische beperkingen en met verwondering en bewondering van de mogelijkheden voor de toekomst.

Gaat u de uitdaging aan?
Voer dan hier uw presentatievoorstel alvast in! Dit kan tot 9 oktober 2009.

Vandaag is het weblog voor deze conferentie alvast online gegaan.
Vanaf nu zal daar regelmatig nieuws over de conferentie verschijnen. Neem hem dus op in de bookmarks!

3 opmerkingen:

 1. Ik ga heel erg m'n best doen om er deze keer ook bij te zijn.
  Misschien dat ik voor de gelegenheid wel een extraspeciale presentatie ga bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bookmarks? RSS feed, zul je bedoelen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zal wel eens heel erg intressant kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen