26 juni 2009

Bing is dé zoekmachine voor mij!

Het is haast ongelooflijk maar voorlopig toch echt waar!
Als je via Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft, zoekt op het woord Flickr komt een bericht van mijn weblog bovenaan te staan! Ik heb er natuurlijk snel een screenshot van gemaakt want kan me niet voorstellen dat dit lang zo zal blijven. Ik ben eigenlijk niet zo'n ego-surfer die vaak op eigen trefwoorden zoekt om te zien waar die staat, maar dit is toch te mooi om niet even te noemen.
Met dank aan Vincent Everts die me via Twitter een seintje gaf!

Is Bing daarmee een waardeloze zoekmachine? Wat mij betreft niet hoor.
Wat ik trouwens ook heel mooi vind bij Bing is het zoeken op afbeeldingen. Dat werkt echt mooier dan bij Google.
Als je namelijk een afbeelding aanklikt krijg je links in het scherm een haast oneindige schuifbalk met plaatjes te zien waar je op kunt doorklikken. Je hoeft dus niet telkens naar een nieuwe pagina. Ook de schuifbalk rechts blijft zich maar vanzelf aanvullen...

Goed gedaan Bing!

2 opmerkingen:

  1. dat aanvullen is idd handig. ik gebruik bij google altijd cooliris is ook handig (http://www.cooliris.com/) Werkt trouwens niet alleen bij google...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De images-zoek is geweldig. Prima resultaten, prima interface.
    Van de rest ben ik niet zo onder de indruk.

    BeantwoordenVerwijderen