11 juni 2009

Google Web Elements II

Had me eigenlijk voorgenomen maar eens weer een dagje over te slaan en de tijd lekker voor mezelf te besteden, maar sommige mensen kunnen helaas niet zonder dus toch snel nog maar even een bericht. Ik raak namelijk niet uitgekeken op Google Web Elements en het gemak waarmee je met behulp daarvan allerlei zaken kunt toevoegen aan websites.

Gisteren besteedde ik aandacht aan Conversation, maar de manier waarop je snel een zoekfunctie aan een website kunt toevoegen vind ik ook geweldig! Heb het na wat testen dus maar gelijk op m'n weblog geïnstalleerd. Daar kan geen andere zoekmachine tegenop!

Maar ook als je een Google Map wilt embedden op je site kan dat nu heel makkelijk via Web Elements. Op die manier heb je geen aparte API nodig die je eerst op je domein moet zetten.

Ook spreadsheets kun je nu embedden waarbij iedere verandering die je in je spreadsheet doorvoert automatisch ook zichtbaar wordt op je site! Dat kan makkelijk zijn voor bijvoorbeeld roosterwijzigingen of andere schema's.

Hetzelfde geldt voor kalenders met belangrijke data die je wilt weergeven.

Mijn tip van gisteren werd al gelijk enthousiast door iemand overgenomen en geïmplementeerd op een Netvibes pagina, speciaal bedoeld en ingericht voor de eigen afdeling. En dan zie je toch waar je allemaal mee rekening moet houden, want ook voor mij was het nu mogelijk om daar even snel wat neer te zetten. Nu maar hopen dat morgen niet iedereen van de afdeling Heelkunde thuisblijft...

1 opmerking:

 1. Is inderdaad een prima uitbreiding.
  Tijdens ons minorenprogramma hebben we meteen een handleiding geplaatst en de leerlingen een spreadsheet laten opnemen in hun blogs.
  Lekker !!!

  http://sites.google.com/site/minorweb20/google-docs

  Onderaan een PDF als handleidinkje

  Peer

  BeantwoordenVerwijderen