14 juni 2009

Zoeken en vinden op internet

Zoeken en vinden op internet is de titel van het eerste deel van een gratis cursus die officieel van start gaat in september. Daarna zal er iedere maand een nieuw deel komen, geschreven door Serge de Beer.
In zijn dagelijkse werkzaamheden als coördinator Onderwijs en ICT ontmoet hij regelmatig collega's die wel basisvaardigheden hebben in het gebruik van kantoorapplicaties, maar handigheid missen met het toepassen van een nieuwe generatie ICT mogelijkheden. Juist voor deze groep ontwikkelt Serge deze gratis schriftelijke cursus, maar ook meer ervaren gebruikers kunnen er hun voordeel mee doen.
Elke maand verschijnt er een nieuw deel, waar steeds een ander onderwerp in
wordt behandeld. Bijvoorbeeld ´zoeken en vinden´, ´digitale fotografie´ en ´online samenwerken´.
Om de cursus zo laagdrempelig mogelijk te maken mag de cursus vrij gedownload en verspreid worden. Een vrijwillige bijdrage in de ontwikkelkosten is welkom, maar zeker geen verplichting.

De opzet van de cursus
Deze cursus bestaat niet uit een boek en een aantal opdrachten. Het is een doorlopende cursus, verdeeld in blokken van een jaar. Er is geen instapmoment. Je kunt dus beginnen wanneer je wilt. Het ´cursusjaar´ is verdeeld in twaalf maanden. Elke maand een nieuw deel. De cursus is niet bedoeld om snel in een paar dagen door te nemen, maar juist om gedurende de maand steeds een paar bladzijden te behandelen, een onderdeel in de praktijk te brengen en zo ervaring op te doen met het geleerde. Na een jaar zul je een behoorlijke ´rugzak´ met mogelijkheden hebben verzameld. Toepasbaarheid in een leersituatie is steeds het doel.

Maar Serge legt de lat voor zichzelf ook hoog! Hij schrijft:
"In deze cursus probeer ik je zo persoonlijk mogelijk te benaderen. Ook kun je mij als vraagbaak beschouwen voor de onderdelen uit de cursus die je op jouw eigen school of andere leersituatie wil toepassen. De oplossingen deel ik zo veel mogelijk met andere cursisten. Ik zal mijn best doen om deze cursus helemaal aan jouw verwachtingen te laten voldoen. Heb je vragen of opmerkingen schroom dan niet om mij te mailen op serge@learningtour.nl."

Al met al een mooi en ambitieus plan dat hij bedacht heeft!
Ik heb deel een doorgenomen en kan het iedereen van harte aanbevelen. Serge de Beer heeft een prettige schrijfstijl in een zeer persoonlijke benadering. Gelijk bij de introductie wordt dat duidelijk. Hij stelt zich voor op een manier dat je het gevoel krijgt je leraar ook echt te kennen:-)

Meer informatie vind je op Learningtour.nl waar je jezelf ook kunt abonneren op deze gratis cursus! In oktober komt deel twee uit die zal gaan over digitale fotografie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten