09 juni 2009

Ontwerp je eigen schuilplaatsDit zou wel eens een heel leuk vakantieproject kunnen zijn als het een slechte zomer wordt of wanneer je niets anders om handen hebt!
Ter gelegenheid van de tentoonstellingen Frank Lloyd Wright: From Within Outward en Learning By Doing, nodigen het Guggenheim museum en Google SketchUp amateur- en professionele ontwerpers uit de hele wereld uit om mee te doen aan Design It: Shelter Competition
De bedoeling is om een schuilplaats te ontwerpen met behulp van Google Earth en Google SketchUp. Vanaf nu tot 23 augustus kun je een 3-D ontwerp dat je ergens op de wereld geplaatst hebt met Google SketchUp en Google Earth insturen.

WAAROM SCHUILPLAATSEN?
"De wedstrijd is een uitbreiding van leren door te doen, een tentoonstelling in het Guggenheim Museum Sackler Centrum voor kunsteducatie die functies plannen, foto's en modellen van studenten gebouwde onderkomens van de Frank Lloyd Wright School of Architecture. Voor de afgelopen zeven decennia, studenten van deze school hebben genomen over de uitdaging van het ontwerpen, bouwen en wonen in kleine beschuttingsplaatsen genesteld in de landschappen van de school Arizona en Wisconsin campussen. In het werken op deze schuilplaatsen, studenten beschouwen de menselijke behoefte aan veiligheid en comfort, alsmede de relatie tussen architectuur en plaats.

Het ontwerp: Shelter Mededinging opent het project voor je. Als je zou kunnen bouwen van een schuilplaats ergens in de wereld, waar zou het zijn? Hoe zou u het ontwerp te reageren op de omgeving?" (vertaald zonder verbeteringen met Google Translator Toolkit)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten