09 juni 2009

Google Translator Toolkit

Google brengt vandaag weer een geweldige nieuwe tool uit voor iedereen die regelmatig tekst moet/mag vertalen: de Google Translator Toolkit!

Na inloggen met je Google account krijg je de mogelijkheid om tekst te uploaden -HTML, Microsoft Word, OpenDocument Text, Rich Text of Plain Text documents tot 1MB- of je geeft de url op van een bestand op internet of bijvoorbeeld Wikipedia pagina. De tekst wordt vertaald en krijg je te zien in 2 schermen, naast- of onder elkaar. Per alinea kun je dan de vertaling aanpassen waarbij je ook gebruik kunt maken van een online woordenboek. Je kunt het resultaat (tussentijds) opslaan en delen met anderen die je dus kunnen helpen vertalen! De verbeteringen die je zelf aanbrengt worden onthouden. Je kunt ook commentaar plaatsen en het document openbaar delen zodat anderen je kunnen helpen! Er wordt ook een vertaalgeschiedenis opgebouwd.
Grappig, een bullet is een blauwe boon of kogel, maar nog geen opsommingsteken...

Ben benieuwd wat taaldocenten hiervan vinden en hiermee kunnen?

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem, wordt inderdaad steeds beter! Ik gebruik het veel, heb ook een nederlands stuk vertaald en naar engelstaligen gestuurd, ben benieuwd wat ze van de vertaling vinden (heb niet opgeschoond)...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik nog niet heb kunnen ontdekken is hoe je van het Nederlands naar een andere taal kan vertalen. De uitgangstaal die ik alleen kan kiezen is Engels. Dit is toch wel een grote beperking lijkt me, want meestal wil je juist de andere kant op iets doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik ergens in de instellingen iets hieraan zou kunnen veranderen, maar dat heb ik nog niet kunnen ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen