28 juni 2009

Zou Plasterk zo wél reacties krijgen?

Vandaag weer een prachtig nieuw initatief van president Obama.
Via een Youtube filmpje nodigt hij Amerikanen uit om te reageren en zo een vraag te stellen over de gezondheidszorg in Amerika:

"President Obama is taking your questions this Wednesday in a special online health care townhall event. With healthcare at the top of the President's agenda, he is opening up the White House to questions via YouTube. Create a 20- or 30-second video question and submit it as a reply video to the video below (go here to get started). He'll answer some of the most popular questions during the event, which we'll stream live from the White House YouTube channel." (bron)
Wat nu als Plasterk zoiets zou doen en ons zou vragen onze ideeën over Wikiwijs te ventileren?
Of wat als je eigen College van Bestuur je zo zou vragen om je mening te geven over de veranderingen op je eigen instelling?

Ik weet het wel, als je wantrouwend bent zou je kunnen bedenken dat het propaganda apparaat van Obama de eerste filmpjes al lang heeft klaarliggen en die laat zien.
Het mooiste zou dan ook zijn wanneer wij zelf uit alle ingezonden filmpjes de beste zouden kunnen kiezen waarop wij antwoord willen hebben. Dat wordt vast de volgende stap...

Hoe dan ook, ik vind het een mooie poging om politiek dichtbij de mensen te brengen!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook een mooie poging en het laat ook zien dat e.e.a in Amerika meer gewoon is. Ik vraag me af of CvB leden en Plasterk in staat zijn zelfs maar een video te maken en te uploaden (uitdaging?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uitstekend idee. Het is een grote uitdaging voor bestuurders om werkelijk te blijven opletten op wat er leeft en te luisteren naar ieders verlangens.
  Heeft Plasterk Twitter en krijgt hij je berichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben bang dat dit een aantal stappen te ver is voor plasterk en collega's, gezien het feit dat twitter ook al niet gedoogd wordt in de kamer http://www.hyped.nl/details/20090625_kamerleden_vechten_voor_behoud_twitter_in_kamer/

  BeantwoordenVerwijderen