18 augustus 2009

Filmpjes van Microsoft

In een eerder bericht meldde ik dat Microsoft Soapbox ermee stopt. Verliezen ze daarmee nu ook een platform voor hun eigen promotie video's? Je zou het haast denken!
Zo werd in juli een mooie promo geplaatst op... Youtube:En vanavond werd ik (opnieuw via Peter de Haas) geattendeerd op weer een productie van Commoncraft, nu over SharePoint Portal in Plain English.
Een mooi filmpje in de inmiddels vertrouwde Commoncraft stijl. Deze is te vinden op een Microsoft showcase site en is in Silverlight formaat.
Ik wil hem hier niet vanaf die site embedden omdat het filmpje automatisch start en dat vind ik irritant voor m'n lezers. De embed code wordt aangeboden in de vorm van een iframe en dat vind ik niet écht embedden. Het filmpje wordt ook aangeboden als wmv bestand en is met enige moeite te downloaden.
Na enig zoeken vind ik het filmpje ook bij Commoncraft met een link naar... opnieuw Youtube en nu zelfs een echt sharepoint channel: Get started with Sharepoint.

Zo kan ik hem alsnog fatsoenlijk embedden:Nu nog kijken of hij ook beschikbaar komt met Nederlandstalige ondertiteling...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten