21 september 2009

Bijna helft mbo'ers verveelt zich!

Via een google alert met als trefwoord onderwijs waarop ik mezelf heb geabonneerd wordt ik geattendeerd op een artikel in de Telegraaf van afgelopen zaterdag:

"Zo'n 40 procent van de mbo'ers verveelt zich vaak op school. Dat blijkt uit een onderzoek van Hiteq, een centrum van innovatie voor technische beroepen en opleidingen, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het onderwijsvakblad Profiel. Van de 1700 mbo-scholieren gaf ruim de helft aan niets van de school te horen als ze niet op komen dagen voor lessen." (bron)

Nu lees ik de Telegraaf eigenlijk nooit en ben ook niet geabonneerd op het vakblad Profiel, maar er wordt verwezen naar Hiteq en daar is een samenvatting of de gehele publicatie te downloaden via deze pagina. Daarbij heeft Hiteq wel graag dat je eerst je gegevens achterlaat op deze pagina.

De publicatie is zeker waardevol voor iedereen die zich interesseert voor deze materie, maar minstens zo veelzeggend vond ik de (nu al) 112 reacties onder het artikel in de Telegraaf.
En dat zijn echt niet (alleen) reacties van ontevreden MBO'ers. Ook leerkrachten reageren en nemen geen blad voor de mond.

Ik word er niet vrolijk van, want tenslotte werk ik zelf ook in het MBO.

Maar dat ik me daar nu verveel? Bepaald niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten