27 september 2009

Connected Classrooms Seminar

Afgelopen vrijdag met de trein van 7.08 uur richting Amsterdam om uiteindelijk rond 10.30 uur binnen te lopen bij het Connected Classrooms Seminar van PICNIC Young '09.
Het eerste wat ik te horen kreeg is dat het programma veranderd was zodat ik gelijk al geen idee had wat al geweest was en wat nog moest komen. Duidelijk was wel dat Wilfred Rubens zijn ShortCut (Pecha Kucha style) nog moest houden en dat wilde ik toch wel graag zien.

Ondertussen deden andere presentatoren hun best de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden hetgeen moeilijk genoeg was gezien het vele in- en uitgeloop (op z'n Amerikaans). Het kwam allemaal wat rommelig op me over en de wisselingen van sprekers (waarbij telkens van notebook gewisseld moest worden) werd niet lekker aan elkaar gepraat zoals Brady Forrest dat wel deed tijdens Ignite.

Ook hier had ik de indruk dat de sprekers last hadden van de zichzelf opgelegde beperkingen: 20 slides in 6 minuten en 40 seconden. Wilfred had bedongen dat hij zelf het tempo mocht bepalen waarin de slides wisselden met als gevolg dat zijn ShortCut uiteindelijk 11 minuten duurde:-)
Het wisselen van notebook en opnieuw instellen van de beamer nam 2 minuten in beslag. Dit haalt de vaart uit een dergelijk format tenzij je er als organisatie voor zorgt dat een en ander vlot aan elkaar gepraat wordt. Eerlijk gezegd miste ik dat een beetje.

Hier de presentatie van Wilfred, opgenomen met m'n Flip. Het geluid heb ik opgenomen met m'n Panasonic voicerecorder en naderhand toegevoegd.Lees hier het bericht van Wilfred zelf: Didactische aspecten van 'Connected classrooms'

Na de preso van Wilfred was het met mijn spanningsboog gedaan en ben ik onopvallend de zaal uitgeslopen om de rest van het PICNIC terrein te verkennen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten