11 september 2009

Google Chrome wordt steeds beter

Vanaf het moment dat Google ermee uitkwam ben ik een enthousiast gebruiker van de Google Chrome browser. Gewoon lekker snel rechttoe rechtaan surfen zonder toetsers en bellen in een scherm dat zoveel mogelijk ruimte geeft aan internet pagina's. Natuurlijk heb ik Firefox en IE8 ook op m'n notebook. Firefox omdat ik daarmee in offline situaties kan bloggen met de Scribefire extensie en IE8 omdat sommige pagina's domweg niet in een andere browser getoond kunnen worden.
Maar verder dus zoveel mogelijk Chrome! Heerlijk dat wanneer je op een link klikt die automatisch in een nieuw tabblad geopend wordt. Bij IE8 moet je daarvoor toch rechtsklikken en in Firefox moet je eerst een extensie laden (toch?). Chrome is net een jaar uit maar kan zich wat mij betreft dus al meten met spelers die al veel langer meedoen.
En de ontwikkelingen gaan door!
Naast de stabiele versie is er ook nog een developerversie. Dat is degene die ik gebruik want die laat gelijk de nieuwste zaken zien. Sinds kort kun je Chrome nu ook uitbreiden met extensies. Zo kun je je nu direct vanuit de browser abonneren op RSS feeds. Dat hebben die andere browsers natuurlijk al lang -ik weet het- maar het geeft aan dat Chrome steeds beter wordt.
Hoe dat in z'n werk gaat kun je zien in deze screencast (alweer gemaakt met Screenr)


Bookmarks live synchroniseren met Google Docs
Iets wat ik heel krachtig vind in de Chrome versie die ik gebruik is de mogelijkheid om je bookmarks live te synchroniseren met Google Docs! Ik werk op veel verschillende computers en nu kan ik overal vandaan bij m'n bookmarks komen. Een geweldige vondst van Google. Meer informatie hierover vind op ChromeNieuws.nl

5 opmerkingen:

 1. In Firefox kun je dat openen in een tabblad gewoon instellen Willem. Kijken of ik dat nog vinden. Zo lang geleden ingesteld. Ah.

  Kies menu Extra > Opties... > Tabbladen > 'vink aan' Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad

  Is dat wat jij bedoelt? Zelf gebruik ik vaak een midden-klik om links alvast in een nieuw tabblad te openen terwijl ik nog verder kijk / lees op de pagina waar de link op staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bookmarks synchroniseren in / voor Firefox kan bijvoorbeeld met Xmarks of SyncPlaces. En daarnaast is er natuurlijk het project van Mozilla Labs: Weave Sync.

  Zie verder bijvoorbeeld '25+ Ways To Synchronize Your Bookmarks'.

  Have fun !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal handige tips van de schrijvers voor mij. Ik heb firefox ook zo ingesteld en ik gebruik ook Delicious add on voor Firefox.

  Maar voor scribefire heb ik mogelijk een oplossing voor je. Ik gebruik nu de Windows Live Writer voor mijn blog. Werkt echt super!

  Grappig trouwens, want ik ben ooit door te googlen op scribefire op jouw site terecht gekomen en ben sindsdien trouwe lezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt allemaal voor jullie reacties!
  Natuurlijk weet ik dat het in Firefox allemaal kan, maar het mooie van Chrome vind ik nu eenmaal de minimalistische benaderng, zonder fratsen. Het zou van mij als standaard browser geïnstalleerd mogen staan op iedere openbare computer die ik tegenkom. Daar mag je zelf toch verder niks toevoegen. Gewoon heel veel ruimte om te surfen!
  @Margriet,
  Leuk dat je me zo gevonden hebt!
  Als je rechtsboven bij mij zoekt op Windows Live Writer zul je zien dat ik die ook al lang gebruik. Werkt echter niet op m'n netbookje met Linux en dan is Scribefire weer een uitkomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die mobiele versie van Chrome vind ik fun. Wat is ie snel! Thx voor de tip op Twitter.

  Gepost vanuit portable Chrome :-)

  Chrome portable: download

  BeantwoordenVerwijderen