11 september 2009

Woorden vertalen met Lingro

Gisteren liet ik in een kort bericht weten hoe mijn kinderen woorden vertalen. Vandaag laat Margreet van de Berg op haar weblog ICT en Onderwijs zien dat het ook anders kan met behulp van de vertaalsite Lingro:
"Die maakt woordjes opzoeken wel heel gemakkelijk: je typt het woord in, geeft aan van welke taal naar welke taal je wilt vertalen en klaar is die."
Lingro blijkt echter nog veel meer in huis te hebben!
Ben je op een anderstalige website bent en ken je de betekenis van een aantal woorden niet? Vul de url van die site in bij Lingro, geef taal-van en taal-naar in en je kunt vervolgens op ieder woord klikken dat je niet kent. In een klein pop-up schermpje krijg je dan keurig de vertaling met mogelijke alternatieven!Bovenstaande screencast heb ik gemaakt met behulp van Screenr.com en ook daar ben ik zeer enthousiast over. Niets installeren, kader geven waarbinnen je de opname wilt maken en gewoon op record drukken! Aanmelden doe je met behulp van je Twitter account en (de link naar) je filmpje kun je ook daar plaatsen. Vervolgens wordt er ook nog een MP4 variant aangemaakt van je filmpje en heb je de mogelijkheid om het direct naar Youtube te sturen! Wat wil je nog meer?

3 opmerkingen:

  1. Ik sluit me bij de vorige schrijver aan. Bedankt voor deze handige tool!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me bij de vorige schrijver aan. Bedankt! Ga het zeker gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen