17 september 2009

Kies je favoriete presentatie!

Welke presentaties zie jij het liefst tijdens Dé Onderwijsdagen 2009?

"Vanaf vandaag tot en met 27 september a.s. kunt ú bepalen welke onderwijsinstelling een presentatie gaat geven tijdens Dé Onderwijsdagen. De afgelopen weken kregen de onderwijsinstellingen de gelegenheid om zelf hun interessante trends, projecten of praktijkvoorbeelden op het gebied van (ICT-) innovaties in het onderwijs te presenteren. Van de ruim 100 sessies die in twee dagen de revue passeren, zijn er 16 beschikbaar voor eigen presentaties. De Call for Proposals resulteerde in maar liefst 37 interessante voorstellen. Stemming via internet gaat nu dus bepalen welke 16 voorstellen er straks in november te horen zijn. Laat van u horen.
Ga naar de speciale stempagina en breng uw stem uit!" (bron)

De indieners willen graag presenteren want van diverse kanten heb ik al het verzoek gehad of ik alsjeblieft op die en die presentatie wil stemmen. Het formulier dat daarvoor gebruikt wordt lijk je vaker te mogen invullen. Ik krijg tenminste geen melding "u heeft al gestemd" wanneer ik het nog een keer (en nog een keer) probeer.
Opvallend is verder het aantal edubloggers dat de moeite heeft genomen een voorstel in te dienen!

Wat me wel zorgen baart is het volgende:
Dé Onderwijsdagen zijn deze keer bedoeld voor heel het onderwijs, dus van PO tot en met WO!
Als ik kijk naar de ingediende voorstellen dan zie ik daar welgeteld twee presentaties terug van/voor het Primair Onderwijs. Voor de rest komen de voorstellen toch vooral uit HBO/WO hoek.
Hetzelfde geldt voor de deelnemerslijst. Rond de 180 personen hebben zich tot nu toe aangemeld, de mensen van Surf en Kennisnet zelf meegeteld!
Ik vraag me werkelijk af of de beoogde formule om het hele onderwijs op Dé Onderwijsdagen bij elkaar te brengen gaat werken. Dat zal mede afhangen van het programma. Wordt het voor elck wat wils?

Wat me tenslotte bij de ingediende voorstellen opvalt is dat er toch een paar tussen zitten die zijn ingediend door bedrijven. Dat leek bij de call for proposals duidelijk niet de bedoeling. Overigens heb ik daar absoluut geen moeite mee. Sterker nog, ik had graag gezien dat ook ZZP'ers, (kleine) adviesbureaus en bevlogen individuen een voorstel hadden mogen indienen. Niet alle goede ideeën komen per definitie uit het onderwijs zelf. Met de slogan Samen Slim Leren moet je juist verder kijken dan wat het onderwijs zelf biedt...

Bovenstaande vragen zullen mij er niet van weerhouden om deel te nemen aan Dé Onderwijsdagen. Het is altijd leerzaam en inspirerend om te zien en te horen wat anderen te vertellen hebben.
Aanmelden kan nog steeds en is vóór 1 oktober nog wat goedkoper ook. Helaas ligt die prijs wel een stuk hoger dan wat mensen van de EduExchange gewend waren terwijl die ten gunste van deze conferentie is komen te vervallen. Je kunt je ook aanmelden voor één van de twee dagen.
In dat verband zou het dan wel fijn zijn te weten wat op welke dag op het programma staat.
Zo zou je kunnen bedenken dat juist de woensdag interessant is voor mensen uit PO zodat ze hun leerlingen maar een halve dag vrij hoeven geven. Of zullen we niet veel "gewone meesters en juffen" tegenkomen?
Tenslotte, studenten betalen "maar" € 75,- Studeer je voor een baan in het onderwijs, dan is dit dé gelegenheid om een voorproefje te nemen van waar je terechtkomt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten