17 september 2009

Na Silverlight nu Silverpoint!

Goed nieuws voor (jammer genoeg alleen) N@tschool gebruikers:
Voor hen is nu Silverpoint beschikbaar.
Met Silverpoint kun je op eenvoudige wijze mooie en uniforme content creëren. Silverpoint bied je het gemak van PowerPoint. Door het gebruik van templates hoef je niet na te denken over de navigatie en het opzetten van een menustructuur.

Zo beschikt Silverpoint bijvoorbeeld over een webquest template. Deze template bevat alle pagina’s die je nodig hebt voor een webquest:
inleiding, opdracht, verwerking, bronnen, beoordeling, conculsie en docentenpagina.
je hoeft alleen maar de pagina’s te vullen en klaar is de webquest!
Hier zie je een voorbeeld van een webquest template.

Silverpoint is voor alle N@Tschool! klanten beschikbaar en is bedoeld voor alle gebruikers, zowel docenten als studenten. Silverpoint biedt tal van toepassingsmogelijkheden, voor het maken van lesmateriaal tot werkstukken en portfoliopagina’s.

Tot zover de prachtige promopraat op Silverpoint.nu

Toegegeven, het ziet er mooi uit en toegegeven, het is zzzzoooo slim van Threeships om deze domeinnaam te kiezen maar....

Zou het niet nog mooier geweest zijn wanneer ze (een light versie van) deze tool aan iedereen beschikbaar gesteld zouden hebben? Zo te zien draait het in principe volledig los van N@tschool zelf en zou je met Silverpoint ook losstaande sites moeten kunnen genereren.
Vrij beschikbaar gesteld zou het als een mooi lokkertje kunnen werken voor (nog) niet gebruikers van N@tschool.
Dus Wiel, denk er nog eens over na. Neem van mij aan dat je er alleen maar mee kan winnen!

Verder is dit wel een indicatie dat we Silverlight goed in de gaten moeten houden. "Binnenkort" wordt Magister ook naar dat platform getild. Zijn alle scholen er eigenlijk al klaar voor? Heeft iedereen Silverlight al op alle werkstations geïnstalleerd staan?

5 opmerkingen:

 1. Met name dat laatste is interessant: Silverlight op alle pc's laten draaien én draaiende houden is dus een kwestie van opnemen in de (standaard-)image. Heel frustrerend om na een vakantie een pc aan te treffen die opgeschoond is en een hele riedel tools opnieuw moet worden geïnstalleerd. Ik zou dus liever zien dat de natschoolgebruikers als het even kan niet met een Silverlight installatieprocedure worden lastig gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem, precies wat ik dacht toen ik het bericht las over Silverpoint. De markt schreeuwt op een goede online auteurstool!
  Een mooie kans voor Three Ships.

  Serge de Beer
  www.learningtour.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wat zal ik zeggen. Ziet er waarschijnlijk aardig uit, maar heb het nog niet echt kunnen bekijken. Werkt namelijk niet op mijn iMac (verkeerde processor zegt silverlight, duh) en ook niet met Ubuntu, iPod touch en Nokia N95.

  De eindproducten zien er ook niet zo indrukwekkend uit (tenminste de voorbeelden op de site (die ik op m'n werk op een windows machine heb gezien, maar toen werkte silverpoint nog niet in natschool), de structuur in het menu gaat maar één laag diep. Verder vrees ik dat je je materiaal opsluit in een formaat dat niet erg open is (in tegenstelling tot gewoon HTML).

  Ik weet dat mijn reactie niet erg positief is, en dat stoort mezelf ook. Ik had de hoop dat de openheid van het internet als resultaat had dat het platform er niet meer toe zou doen, maar dat is een grote teleurstelling. Ontwikkelingen als sharepoint in het onderwijs (dat echt alleen prettig werkt op een windows machine met internet explorer) en nu weer silverpoint, zijn ontwikkelingen die dit veroorzaken!

  Mijn keuze is heel duidelijke, Open standaarden graag, anders niet!

  Gr. Martijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als Silverpoint net zo gebruikersvriendelijk werkt als N@tschool, hoef je het niet jammer te vinden dat het programma niet breed beschikbaar is gesteld. Op mijn nieuwe werkplek in het VO heb ik N@tschool voor het eerst 'mee' mogen maken. Ik had gedacht dat ik -na mijn jarenlange ervaring met Blackboard- er zo in thuis zou raken. Helaas! Na vele avonden ploeteren en prutsen, een cursus van een hulpvaardige Natschoolcollega én de twintigste foutmelding (terwijl ik alléén nog maar materiaal in deze ELO wilde hangen), geef ik het op in N@tschool.
  Terwijl ik toch geen 'foute Macprocessor' heb zoals Martijn ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Did you know it took Flash 6 years to reach the total number of installs Silverlight has, and Silverlight did it in 9 months?

  If you combined MySpace + Facebook + Twitter subscribers you’d still be short on the total number of Silverlight installs that are in place today.

  Worldwide, over 1 in 4 computers (over 25%) has Silverlight installed.

  In some countries penetration rate is well over 50%, approaching about 60%. I don’t have more detailed data for specific countries.

  http://www.uxpassion.com/2009/06/cool-facts-about-silverlight-penetration-market-share/

  BeantwoordenVerwijderen