03 september 2009

Update

Willem, ben je gehackt?
Stop je soms met bloggen?
Is alles wel goed met je?
Waarom is het de laatste tijd zo stil?

Een kleine bloemlezing uit mailtjes die ik de afgelopen week ontving. Gelukkig blijkt daaruit dat ik een trouwe schare lezers heb en die hebben zo onderhand wel recht op wat tekst en uitleg.
Ik realiseer me dat het laatste bericht al twee weken oud is en dat was dan ook nog een heel raar berichtje waar je weinig wijzer van werd.

Gelukkig kan ik jullie vertellen dat mijn site niet gehackt is, dat ik zeker niet ga stoppen met bloggen, dat het redelijk goed met me gaat, maar dat het hier misschien nog wel even wat rustig zal blijven.

Wat is er aan de hand?
Op mijn werk ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie van Magister. Dat is een pakket voor de kernregistratie van onze deelnemers dat ook gebruikt wordt voor de registratie van de aan- en afwezigheid. Dat laatste kan alleen wanneer de roosters (gemaakt in gp-Untis) goed zijn geïmporteerd in Magister. Met name daar mag ik me mee bezighouden. Dit schooljaar kwamen de roosters extreem laat beschikbaar omdat er nogal wat veranderd is in de personele sfeer. Daarnaast hebben we locaties afgesloten en nieuwe betrokken en zijn er verhuizingen geweest van opleidingen tussen locaties. Dit alles betekent dat er veel zaken opnieuw ingericht moeten worden in Magister. Laten we zeggen dat dit proces de afgelopen weken niet helemaal soepel verliep. In een klein team zijn we keihard aan het werk om alles zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen.
Daar waar ik normaal gesproken gewend was om onder werktijd even m'n mail te checken en de twitterstream te volgen (ja baas) kom ik daar nu absoluut niet aan toe.
Wanneer je dan 's avonds pas je post opent, gaat reageren op berichten en ook nog je RSS feeds wilt bijhouden is het (net zoals nu) 23:45 uur voordat je het weet!
En dan moet je keuzes maken: ga ik een bericht plaatsen of kies ik ervoor om nog even te twitteren en hier en daar een reactie bij anderen achter te laten?

Ik heb gekozen voor dat laatste.
Er is her en der voldoende te lezen en jullie missen (volgens mij) weinig wanneer ik daar een tijdje niets aan toevoeg.
Natuurlijk valt er voldoende te melden, maar die info kan je in de meeste gevallen ook elders halen. Ik ga me richten op wat ik daaraan heb toe te voegen en wat ik zelf interessant vind. Wanneer iemand anders een mooi bericht plaatst over komende evenementen hoef ik dat niet zo nodig te herhalen.. toch?

Dit alles komt mijn ranking natuurlijk niet ten goede. Ik duikel naar beneden in de Marcomtop 100 en allerlei andere lijsten. Ook de Dutch Bloggies komen er weer aan.
Eerlijk gezegd lig ik daar niet wakker van. Met het bloggen gaat het mij niet om bezoekersaantallen, maar om wat ik met jullie kan delen. Ik kijk zelfs nooit naar m'n statistieken.

Bloggen is geweldig maar kost wel tijd. Die tijd is schaars op dit moment. Ik wil niet inleveren op m'n gezin, m'n vrienden, verbouwing, hondje en ga zo maar door. Als er dan even geschrapt moet worden doe ik dat in het bloggen. Tenslotte doe ik dat voor m'n lol en dat wil ik graag nog lang zo houden!

Nog even geduld dus. Het ritme komt wel weer!
Maar fijn dat jullie je zorgen maakten...

5 opmerkingen:

 1. Zie voor Willem's tweet's -> http://twitter.com/trendmatcher

  @trendmatcher

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd knap als iemand balans vindt in zijn leven, gezien alle mogelijkheden die er zijn. Helemaal omdat er dan gekozen moet worden uit allerlei interessante, uitdagende, leuke, noodzakelijke èn waardevolle dingen.
  Tot blogs Willem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach je Twittert dus je bestaat :-). Mooi dat je zulke keuzes maakt en vol gaat voor je collegae, zij moeten per slot werken met een systeem dat het doet, niets is zo frusterend als de druk van bovenaf maar constante problemen.
  Misschien wel slimmer ja om mij niet te laten ghostwriten, als je wilt duikelen in de top tiggus moet je mij laten schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Willem,

  Dat verklaart de stilte. Hopelijk dat jullie de integratie van Magister en GPUNTIS weer snel op de rit krijgen. Ik herken de problematiek. Succes. Ik zie je berichten wel weer verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem, ik maak ook regelmatig de keuze om niet alles te willen en te moeten bij houden. Bloggen is leuk werk, maar het moet wel een hobby blijven. Statistieken is iets waar ik totaal niet van wakker lig, wel soms van servers op het werk (lees: school) die spontaan crashen of waarvan de kopie van een virtuele machine toch geen echte kopie blijkt te zijn, zodat @VO (om maar een collega van Magister te noemen...) opnieuw geinstalleerd moet worden. En dan praat ik nog niet over ega, kinderen, familie die ook graag willen dat je mens bent (en vooral, blijft...). Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen