08 september 2009

Mijn najaarsagenda

Vanavond heb ik voor mezelf eens op een rijtje gezet welke bijeenkomsten er allemaal zijn dit najaar en welke daarvan ik zal gaan bezoeken.

Picnic Young
Naast de Picnic '09 voor grote mensen is er ook dit jaar weer van 23 t/m 25 september as. de Picnic Young in de Westergasfabriek in Amsterdam met een prachtig programma voor leerlingen van 12-18 jaar en hun begeleiders. Ik ben uitgenodigd om langs te komen, maar weet nog niet op welke dag ik ga, woensdag of vrijdag.

20e Themaconferentie saMBO~ICT (voorheen ROC-i-partners)
Op 24 september is namelijk de halfjaarlijkse themaconferentie, dit keer bij Deltion College in Zwolle met een preconferentie die start op woensdagmiddag 17:00 uur. Wanneer ik daar vanaf het begin bij wil zijn is het nauwelijks de moeite om eerst naar Amsterdam te gaan. Deze themaconferenties zijn altijd leerzaam en inspirerend omdat je vaak een open kijkje in de keuken van een ander ROC krijgt en veel kunt uitwisselen met collega's uit den lande.

Plugfest Educatieve Leermaterialen
Op dinsdag 6 oktober wordt in Utrecht het Plugfest Educatieve Leermaterialen gehouden, georganiseerd door programmabureau NOiV. Het evenement is bedoeld voor hen in het onderwijsveld die een beter beeld willen krijgen hoe digitaal leermateriaal, op basis van open standaarden, in verschillende afspeel en auteursomgevingen werkt. (Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

nITe event in Groningen
Op 8 oktober is er in Groningen het nITe event, het Event voor IT in Noord Nederland, met als titel: Het Nieuwe Werken in het Noorden. Een van de programma onderdelen is:
De kloof tussen Onderwijs & Bedrijfsleven wat gaan we doen om de uitstroom van het onderwijs beter te laten aansluiten op de actuele behoeftes in het bedrijfsleven? Een event dat ik nog niet ken maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben. Als er gesproken wordt over onderwijs kun je er tenslotte maar beter bij zijn...

CompetentCity
Op 12 oktober 2009 ontmoeten alle mensen met een hart voor het MBO elkaar weer in CompetentCity. MBO 2010 en Colo organiseren voor de derde keer dit grootse evenement over de vernieuwing van het middelbaar beroepsonderwijs. Bezoekers laten zich er inspireren door goede voorbeelden van samenwerking tussen het onderwijs, de kenniscentra en het regionale bedrijfsleven. Ook vinden zij in CompetentCity oplossingen voor de knelpunten die ze in het beroepsonderwijs tegenkomen. Vorig jaar barstte dit evenement uit zijn voegen in Mijkerk dus wordt er dit jaar uitgeweken naar de Reehorst in Ede.

TeachMeetNL-PO
Op woensdag 28 oktober is er dan de TeachMeetNL-PO die wordt gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze ruimte wordt beschikbaar gesteld door Creative Learning Lab. Er zijn al veel aanmeldingen en het belooft dan ook weer een mooie TeachMeet te worden!

i&i-Conferentie 2009
De 19e i&i conferentie vindt dit jaar plaats op woensdag 4 en donderdag 5 november in congreshotel De Werelt te Lunteren en heeft als titel i&i... in de wolken.
i&i is de vakvereniging voor informatica, informatiekunde en informatietechnologie in het voortgezet onderwijs. Je zou je kunnen afvragen wat ik daar dan doe, maar dat zou dan ook gelden voor de TeachMeat-PO. Ik houd echter van bevlogen mensen in een inspirerende omgeving en die kom je in Lunteren zeker tegen!

Dé Onderwijsdagen 2009: Samen Slim Leren
Op 10 en 11 november zijn er dan dé Onderwijsdagen in de Jaarbeurs Utrecht. Voor het eerst niet alleen voor de Surf doelgroep maar nu samen georganiseerd met Kennisnet. Kennisnet heeft er zelfs de EduExchange voor laten vallen. Ik ben echt heel benieuwd of deze formule zal werken en of er voor iedereen evenveel te halen is, dus PO, VO, MBO, HBO en WO. Ik zou me kunnen voorstellen dat ik daar als ICT coördinator uit het basisonderwijs.... nee, laat ik nu eerst gaan kijken:-)

Moving Learning 2009
Op 19 november 2009 organiseert de Branche Vereniging voor Learning Technology (BVLT) het evenement Moving Learning. Het is een eendaags conges met als doelstelling het faciliteren van een platform waarbij ruimte wordt geboden voor de nieuwste ontwikkelingen en praktijkervaringen op het gebied van leren, opleiden en ondersteunen op de werkplek. Innovatief, concreet en kijkend naar de toekomst!

Op m'n verlanglijstje
Van 2 t/m 4 december wordt in Berlijn weer de Online Educa gehouden. Ik ben er één keer eerder geweest en vond het een bijzondere conferentie. Anders dan ik gewend was met een wat vreemde programmering: per sessie drie verschillende inleidingen. Ook bijzonder door alle verschillende nationaliteiten en bijdragen. Hoe dan ook leerzaam en inspirerend! Helaas ben ik bang dat ik m'n baas niet kan overtuigen wat mijn deelname direct voor onze organisatie zal opleveren. Ben dus bang dat ik het zal moeten doen met de verslagen van andere edubloggers...

Welke bijeenkomsten mis je in mijn agenda en zou je me alsnog willen aanraden? En wie ga ik waar tegenkomen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

5 opmerkingen:

 1. Maar Willem heb je het jaarlijkse edubloggersdiner niet al ingepland staan?
  Staat bij mij toch wel prominent in de agenda!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annemarie Hoevenaars09 september, 2009 09:45

  Presentatie-voorstel indienen voor Dé conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT- De leefwereld van de leerling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je besluit om op de woensdag naar Picnic te gaan, kom je mij daar tegen. Verder weet ik nog niet welke van de data ik ook nog mag toevoegen. Hopelijk nog de onderwijsdagen en het edublogdiner!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je Picnic in je lijstje hebt staan! Daar ben ik (vanuit Apple) ook op donderdag om workshops te verzorgen. Jammer dat we elkaar mislopen.

  Een prachtig event dat er nog bij kan is Learning 2009 van Elliott Masie. Voor mij inhoudelijk een erg sterk event waarbij je van zondag t/m woensdag van 's morgens tot 's avonds wordt ondergedompeld in prikkelende leeractiviteiten. Helaas valt het samen met edublogdiner.

  Learning 2009 vindt plaats van 8 - 11 november in Orlando. Wel ver weg en daardoor prijzig. Misschien leuke actie van Kennisnet/Surf om je te sturen? Of via andere sponsoren? http://www.learning2009.com/ Ook als je niet gaat is het handig om site in de gaten te houden want veel is er in video en wiki's terug te vinden.

  Hartelijke groeten, Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we komen elkaar de komende tijd dus heel regelmatig tegen :-)

  BeantwoordenVerwijderen