07 oktober 2009

Gratis Twitter2Powerpoint tools

Het begon vanavond met een heel kort mailtje van een collega:
iets voor jou willem?
http://www.sapweb20.com/blog/powerpoint-twitter-tools/
grtn hh
Maar het gooide mijn plannen om over andere zaken te bloggen volledig in de war!
Want op het SAP WEB2.0 weblog van Timo Elliott zijn een paar prachtige tools te vinden waarmee je Twitter direct naar je Powerpoint presentatie brengt!
Vanaf de site kun je een voorbeeld Powerpoint bestand downloaden die alle uitleg bevat compleet met voorbeeldpagina's en instructies.

Er zijn drie tools beschikbaar:
 1. een twitter tickerbar
 2. een twitter feedbackpagina (zie plaatje)
 3. stemmen via twitter
De tickerbar kan je als je wilt onderaan iedere pagina plakken. Je kunt een zoekterm invoeren en vanaf dat moment gaat de tickerbar lopen. Wil je een tweet goed weergeven dan kun je hem aanklikken en opent je standaard browser met dat bericht. Per pagina kun je de ticker aan- en uitzetten.
Die ticker ziet er zo uit:
Ook de feedbackpagina vult zich vanzelf met tweets waar de zoekterm in voorkomt die jij ingeeft. Op die pagina zit een refresh knop zodat je telkens andere tweets kunt laten zien.

Tenslotte kun je twitteraars laten stemmen op een stelling waarbij je tot 6 mogelijke antwoorden kunt laten kiezen. Het aantal antwoorden per optie wordt mooi met balkjes weergegeven.

Als je even mee gewerkt hebt denk: waarom is niet eerder iemand op dit idee gekomen? We kennen natuurlijk SMS2vote maar daar moet je toch meer voor installeren en een account afsluiten.

Dit werkt met een paar simpele swf bestandjes. Deze zijn overigens apart te downloaden. Als je weet hoe je die moet opnemen in een Powerpoint presentatie ben je binnen een minuut klaar. Voor de ticker heb je één bestandje nodig van nog geen 500 Kb!

Onvoorstelbaar dat de PowerPoint TwitterTools zomaar gratis worden aangeboden, maar wel heel cool!
Ben benieuwd hoeveel we dit terug gaan zien op Dé Onderwijsdagen en alle volgende conferenties. Of zou iemand er bij CompetentCity al mee werken?

Toevallig geef ik morgen zelf een presentatie op de themabijeenkomst van de Magister Gebruikersgroep. Nu maar hopen dat daar twitteraars in de zaal zitten....

3 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, het werkt ook in een site. Kijk maar op educatienet.nl onder Twitterthingies
  Groetjes
  Frans Maassen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Willem, ik ga het uitzoeken en proberen!

  BeantwoordenVerwijderen