30 oktober 2009

Skydrive Explorer

Windows Live Skydrive is alweer ruim twee jaar beschikbaar. Heb je een @live- of hotmail account dan kun je via Skydrive beschikken over maar liefst 25 Gb aan gratis online opslagruimte! Tot nu toe moest je daarvoor wel via een website inloggen.

Met Skydrive Explorer krijg je na installatie van wat software (jij deed toch alles online?) direct vanuit Windows Verkenner toegang tot je mappen en bestanden die 'in the cloud' staan!

Het werkt heel makkelijk en snel. Ik denk dat ik op deze manier Live Skydrive vaker ga gebruiken omdat je nu snel vanuit je verkenner bestanden kunt overzetten. Nadeel vind ik wel dat je vanuit de Verkenner niet kunt zien welke mappen je openbaar toegankelijk hebt gemaakt en welke voor jezelf zijn. Je moet dus wel weten wat je doet.
Update:
Skydrive Explorer blijkt onder Windows 7 steeds vast te lopen helaas. Voorlopig dus nog geen aanrader voor dat platform...

5 opmerkingen:

 1. Dropbox wordt ook gewoon aan je verkenner toegevoegd. Ziet er uit als een normale map.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Willem,

  Ik gebruik zowel Dropbox als Skydrive Explorer.
  Nadeel van Skydrive Explorer is dat de map geen stationsletter heeft. Nu kan ik geen backupplanning met Syncback naar deze map maken (of is daar een andere oplossing voor?) De opslagruimte is wel giga.
  Met Dropbox kan ik die backupplanning wel maken ,maar dan heb ik maar 5GB opslagruimte...

  Groet, Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op kijk & Begrijp (www.kijkenbegrijp.net) leg ik de werking uit van Microsoft Live Mesh. Hiermee kan je wel mappen makkelijk synchroniseren met één of meerdere online mappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip, ik zal het volgende week eens op mijn werkpc uitproberen. Ik hoop wel dat het sneller werkt in Explorer dan gekoppelde documentbibliotheken uit SharePoint 2007 want dat is traag als ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Henk Heurter
  Met de gladinet tool kun je heel wat online opslagruimten "mounten" als virtuele drive in explorer. Ook Skydrive.
  http://www.gladinet.com/p/download_starter_direct.htm
  Maar daarmee is je backup probleem nog niet helemaal opgelost, want Skydrive aanvaardt maximum 50MB bestandsgrootte...
  Of zie IK hiermee weer iets over het hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen