12 oktober 2009

Terugblik CompetentCity

Ik was vandaag nog niet uit Ede vertrokken of ik had al een mailtje van de organisatie met de vraag of ik een paar vragen wilde beantwoorden.
"het zijn een paar vragen en zal ongeveer 2 minuten van uw tijd in beslag nemen."

Natuurlijk wil ik die moeite wel nemen, maar ik vraag me af of ze veel zullen hebben aan de reacties gezien de antwoordmogelijkheden tenzij iedereen het vak voor andere suggesties net zo gaat gebruiken als ik gedaan heb.

Het evenement heeft zeker aan mijn verwachtingen gedaan, maar was dat dankzij of ondanks de organisatie?

Bij binnenkomst een lange rij mensen voor wie nog een badge uitgedraaid moest worden. Daarvoor was precies één computer beschikbaar. Terwijl ik in de rij stond te wachten hoorde ik dat iedereen verzocht werd naar de grote zaal te komen voor de opening. Toen ik m'n badge uiteindelijk had moest ik aan meerdere mensen vragen waar die opening dan wel was want de bewegwijzering was ronduit belabberd!

De Reehorst is absoluut geen locatie die ik voor een dergelijk evenement zou kiezen. Door alle gangetjes en verschillende ruimtes op meerdere niveaus is de kans dat je mensen ontmoet die je graag wilt zien zoveel kleiner dan wanneer je gebruik maakt van een gelegenheid met één grote centrale ruimte. Ik ben vandaag dus veel mensen misgelopen van wie ik weet dat ze er wel waren.

De workshops die ik gevolgd heb waren prima. Live bloggen was echter geen optie want er was geen gratis wifi voor bloggers. Zo dom, want er liepen er genoeg rond die graag verslag hadden gedaan!

En welke waardering moet ik geven aan "belevenissen"? Ik heb geen idee, of het moet die verklede man geweest zijn die iedere keer door een trechter liep te schreeuwen...
De beurs vond ik rommelig en teveel verspreid over de locatie.
Geen vraag over de catering, maar die was dan weer prima. Volgens mij is er wel veel overgebleven eten naar de voedselbank gegaan vanavond want ik had de indruk dat het aantal deelnemers minder was dan vorig jaar in Nijkerk.

Het politiek debat moest het met een persoon minder doen, omdat Jasper van Dijk zich in de datum vergist had. Gelukkig heeft hij het gastenboek ontdekt (als een van de weinige) en de volgende reactie achtergelaten:

Geplaatst door Jasper van Dijk

Op 2009-10-12 22:29:45
Excuses dat ik niet aanwezig was bij het debat met de Kamerleden. Indien mogelijk, dan benut ik graag de gelegenheid om op een ander moment mijn mening toe te lichten. Meer informatie is nu al te vinden op www.sp.nl/mbo Met vriendelijke groet, Jasper van Dijk SP-Kamerlid

Maar mensen, een gastenboek... Dat is toch zooooo 1.0!

Al met al heb ik niet het gevoel dat ik hier een enthousiast verslag van kan maken.... met uitzondering dan van de onvolprezen Bossche Bollen die het Consortium voor Innovatie speciaal voor vrienden en relaties had meegenomen uit 's Hertogenbosch!


Filmpje gemaakt door razende ROC media reporters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten