13 november 2009

Een rol wc papier

Het leuke aan een conferentie vind ik ook altijd de bijbehorende beursvloer met standhouders.
Vaak laat ik een of meerdere workshops schieten om een rondje te maken langs leveranciers om te zien en te horen waar ze mee bezig zijn en met welke nieuwe dingen ze komen.

Ik had de indruk dat de beursvloer op Dé Onderwijsdagen een stuk minder gevuld was dan voorheen tijdens de Surfdagen. Niet verwonderlijk toen ik hoorde welke prijzen zij moeten betalen per vierkante meter!
Ik kan me voorstellen dat leveranciers de afweging maken tussen wat het ze kost en wat het oplevert.
Je zag dat ook terug in de dingen die weggegeven werden. Moest je eerder een extra tas meenemen voor alle gadgets en promo's, nu mocht je blij zijn als er een doosje pepermuntjes lag!
Het fraaiste dat ik op Dé Onderwijsdagen gescoord heb was dan ook een rol wc papier, bedrukt met sudoku's. Niet met de naam van de leverancier, want dat werd waarschijnlijk te duur...

Toch moeten we ons realiseren dat juist dankzij die leveranciers, ook wel participanten genoemd, de toegangsprijs (waarover ik het hier niet wil hebben) een stuk naar beneden kan!
Ik ben dus altijd blij met een goed gevulde beursvloer waar misschien niet zoveel te halen, maar wel veel te leren valt.
En die gadgets... ach, die win ik wel:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten