29 november 2009

Futureproof?

Zowel op KarinBlogt als bij Helikon lees ik een mooi verslag van de studiedag die afgelopen vrijdag georganiseerd is door ROC West Brabant. Hulde voor een ROC dat zo via een themadag wil investeren in de kennis van haar medewerkers!
De Dag van het Innovatieve Onderwijs droeg als titel: Futureproof

Deelname was verplicht voor alle werknemers. Jammer dat "veel te veel mensen het de laatste ronde voor gezien hielden en om 3 uur de deur achter zicht dicht trokken, foei!" (bron)
Waarom doen zoveel leerkrachten bewust of onbewust toch zo hun best het beeld dat over hen bestaat buiten het onderwijs te bevestigen?

De presentatie van Fons van den Berg Leren In De 21e Eeuw was via internet te bekijken en die heb ik grotendeels gevolgd. Pittige kost maar een distinguished educator waardig!

Bij het lezen van de titel van de themadag echter moest ik onwillekeurig terugdenken aan het concept dat Getronics twee jaar geleden op ons ROC heeft uitgerold. Die formule heette in eerste instantie het FPW concept: de Future-Proof Workspace
Even later was de naam van het concept echter veranderd in FRW: de Future-Ready Workspace
Het was Getronics gebleken dat hun eerste werktitel internationaal nogal wat hoongelach had opgeleverd! "Dus jullie maken iets dat bestand is tegen de toekomst?"

Nu maar hopen dat al die workshops bij ROC West Brabant de werknemers niet bestand gemaakt hebben tegen de toekomst maar hen erop voorbereid hebben, zoals de titel natuurlijk bedoeld was!
Zo zie je maar weer dat de engelse taal nog niet zo eenvoudig is voor niet native speakers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten